Cât de creativ e digitalul din România în 2022. Premiile Internetics 2022

Cât de creativ e digitalul din România în 2022. Premiile Internetics 2022

Așa cum ne-au arătat pozele din această dimineață de pe Facebook cu premianți fericiți pe scenă, ieri a avut loc Gala de Premiere Internetics 2022. Desfășurat sub tema Do Good Through Digital, festivalul și-a desemnat ieri câștigătorii. 

Anul acesta s-au înregistrat 209 proiecte în festival, un record pentru ultima perioadă, înscrise de 17 agenții și 35 de branduri. Dintre acestea, au fost nominalizate 71 de proiecte. Categoria cu cele mai multe proiecte nominalizate a fost Digital Strategies, urmată de Digital Campaigns, Digital Platforms și Digital for Good.

Cu șapte trofee câștigate, Publicis a fost numită Agenția Anului la Internetics 2022. Netflix a obținut 8 trofee, printre care și Best Digital Campaign, și a fost numit Clientul Anului în Digital. 

În total, au fost premiate 11 agenții de publicitate, iar topul primelor trei arată așa:

1. Publicis Romania

2. La egalitate de puncte, Cohn & Jansen Creative Network și Leo Burnett 

3. Saatchi & Saatchi + The Geeks.

Topul clienților în digital a fost condus de NETFLIX, urmat de Kaufland Romania și pe locul trei, la egalitate de puncte, P&G Romania și Asociatia Accept.

Dedicăm un paragraf special și campaniei noastre cu Yuki Saaki, care a primit Gold la categoria Art, Culture, Media and Entertainment și Silver la COMMUNITIES // Brand Associated Communities. Mulțumiri și felicitări colegilor de la Saatchi & Saatchi + The Geeks și Studioset și nu în ultimul rând roboților care învață zilele acestea creativitatea. 

Proiectele au fost evaluate de peste 80 de specialiști în marketing, comunicare online, experți în research și media, consultanți independenți și reprezentanți din buticuri de consultanță online din România. (Câteva interviuri cu membrii juriului despre cum a fost ediția Internetics din acest an, puteți citi aici).

Cele 17 agenții care au participat anul acesta la Internetics au fost: Arctic | Cheil | Centrade | Cohn & Jansen Creative Network | DDB România | est.now | Jam Session Agency | Leo Burnett MAINSTAGE The Agency | Mercury360 | MRM | pastel | Publicis România | Saatchi & Saatchi + The Geeks | THE NEW | Tribal Worldwide | v8 | VMLY&R România.

Lista completă a câștigătorilor și nominalizaților, aici

Transmitem felicitări și aplauze tuturor participanților și la cât mai multe campanii care să uimească digitalul din România!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 18 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

Studioset

Studioset este o casa de productie si post-productie, cu sediul in Bucuresti. Compania a fost infiintata in 2007 si este formata dintr-o echipa tanara de profesionisti media care au castigat numeroase premii de-a... vezi detalii »

Festivaluri

SectiuneBranded


Related