[Hai #NETLIBERARE la content video] Campanii pentru PornHub, o papetărie și o shaormerie. Dar, pentru Ioana, Alin și Andrei, mai întâi Young FIBRA

[Hai #NETLIBERARE la content video] Campanii pentru PornHub, o papetărie și o shaormerie. Dar, pentru Ioana, Alin și Andrei, mai întâi Young FIBRA

Din seria "ce cântăm pentru Young FIBRA anul ăsta", Iulian-Andrei Apostol, Alin Ciocoiu și Ioana Marinescu au mers pe iubire și bani, compunand viitorul hit "Ești ceea ce iubești", disponibil si pe albumul "E pustie viața mea fără premiul Gold Young FIBRA 2017" (check twice poza de cover).

Când nu cântă pe la mesele competițiilor, cei trei sunt studenți în anul 3 la Publicitate, membri în Advice Students și creatori full-time de meme-uri. Brieful Telekom a picat numai bine, venind în continuarea unei veri muncitorești in care cei 3 s-au apucat sa-si creasca portofoliile.

De la ei am aflat că inspirația vine diferit pentru fiecare. Dovada stă în lucrarea înscrisă: un video realizat integral de ei, care încurajează unicitatea personală. N-au ieșit din tiparele platformei de comunicare Telekom și n-au făcut rabat de la mixul alb-negru-magenta. Noi credem că merită votați până duminică, 29 octombrie. Ei, dar și toți participanții Young FIBRA, in functie de cum va place.

 

Despre Ioana, Alin și Andrei

Cu toții suntem în anul 3 de facultate la SNSPA, specializarea Publicitate, facem parte din ONG-ul ADVICE, și zi de zi ne îndeletnicim în arta MEME-urilor. Also, Ioana este în prezent intern la Heist Industries.

Alin își propune ca pe viitor să-și întemeieze propria sa companie de producție video și să lucreze pe campaniile de la PornHub, Ioana vrea să-și deschidă o papetărie și dacă nu-i iese, să se facă conflict photographer, pe când Andrei, pe lângă munca din publicitate, are și intenții mai anteprenoriale, respectiv deschiderea unei shaormerii sau a unui hub de creație.

 

Decizia de a înscrie

Vara asta ne-am propus să ne punem pe treabă și să ne dăm niște briefuri ca să avem ce băga la portofoliu și în CV.

Poate un rebranding sau ceva campanie pentru un produs românesc. Așa că, atunci când am aflat de competiția Young FIBRA & Telekom, a fost clar că nu mai trebuie să ne dăm singuri un brief.

 

Abordarea briefului

La început ne-a fost foarte greu să găsim vreo idee. Primele noastre întâlniri au fost mai mult scuze ca să ieșim din zona de confort. După câteva beri/sucuri ne-a venit puțină inspirație. A existat tentația să alegem direcții foarte nebune, dar care erau foarte costisitoare și imposibil de implementat în România. Apoi, pe lângă asta, noi nu prea ne uităm la YouTuberi români sau postări pe Instagram. Poate suntem puțin hipsteri când vine vorba de ce considerăm noi mișto.

Many beers later... găsim insightul și începem să ne învârtim în jurul unei idei legate de packaging-ul cartelei. Să o facem transparentă, să fie filtru pentru cameră etc. Voiam să găsim o utilitate practică a cartelei în sine. Ne-am dus în alte direcții prin care puteam să îi facem pe cumpărători să rămână cu mai mult de 30 GB de net.

Ajungem la inevitabilul Augmented Reality, să punem ecrane în tramvai prin care vezi obiecte care interacționează cu mediul etc. Scratch that, îi prea scump. Ioana se trezește cu o idee de spot cu pisici și alte obiecte care se multiplică. De aici drumul a fost mult mai ușor. Concept, checked, idee cu cod hexadecimal, checked, editat spotul, checked și uite așa am ajuns să ne înscriem.

 

Aștepări de la competiție

Vizibilitatea și accesul către unele persoane mișto din advertising de la care putem învăța. Nu este de ajuns să fii knowledge-thirsty ci trebuie să și ai acces într-un anumit fel la acea informație, iar premiile Young FIBRA sunt, după parerea noastră, a key pass into the advertising world.

 

Către public și juriu

Lately, dacă oferi oamenilor ceva cu care să se identifice și la care să poata striga în cor SAME, ești cel mai bun prieten al lor. Așă că noi le oferim ceva ce este numai al lor, ceva la care nu pot spune same și pe care sunt liberi să-l folosească cum vor.

De data asta nu o să mai fim cei mai buni prieteni, dar, zicem noi, că s-ar putea să ne iubească ceva mai mult. Now really, cine nu ar vota ceva care încurajează unicitatea personală, free goodies și pisici?

Noi am venit cu ideile, iar dacă între implementare și public stă numai un vot, nu văd de ce nu și-ar dori așa ceva. Însă nu ne lăsăm doar la mâna destinului și ne mai promovăm și noi lucrarea cu câte un meme sau o postare persuasivă.

Cât pentru jurați și juriul internațional, hey, doar pentru faptul că spotul este realizat integral de noi ar trebui să ne asigure niște puncte și considerăm că tot ceea ce am scris este inteligibil, pe brief și out of the box, deci aici vom lăsa munca să vorbească pentru noi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Heist Industries

Fondata in 2012, Heist Industries este singura agentie specializata in community marketing, un nou model de comunicare, bazat pe continut, povesti reale, personalitati si relevanta, folosind cele mai noi canale si... vezi detalii »

Dosare editoriale

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related