Debut cu entuziasm pentru MentorIAA: peste 70 de studenți din facultățile de Marketing și Comunicare ghidați de profesioniști seniori din domeniu

Debut cu entuziasm pentru MentorIAA: peste 70 de studenți din facultățile de Marketing și Comunicare ghidați de profesioniști seniori din domeniu

Prima ediție a programului MentorIAA, lansat în această toamnă de IAA România și facultățile partenere (Facultatea de Marketing din ASE, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea București și Facultățile de Comunicare și Relații Publice respectiv Facultatea de Management din SNSPA București) se bucură deja de mult entuziasm din partea mentorilor, studenților și profesorilor acestora.

MentorIAA, una dintre liniile de proiect ale AcademIAA își propune să ghideze și să pregătească studenții în alegerea viitoarei cariere în Comunicare și Marketing.

Unul dintre principalele insighturi care au stat la baza demarării proiectului este faptul că studenții nu au o viziune clară și practică în alegerea unei rute de carieră. Cu alte cuvinte, nu își dau seama ce li s-ar potrivi mai bine: să lucreze în agenție în Client Service sau în companie în Brand Management, să fie mai aplecați către cifre într-o agenție de media sau ca strategi, și așa mai departe.

Nu este o problemă nouă, după cum ne povestește chiar unul dintre mentori, Ștefan Teodorescu, Director Strategie Și Inovații la Ursus Breweries:

„Consider programul MentorIAA drept o inițiativă extrem de utilă de a aduce tinerii în contact cu mediul de business. Îmi aduc aminte din propria experiență cât de dezorientantă era în multe momente perioada studenției și cât de bine mi-au prins discuțiile pe care le-am avut cu oameni cu experiență practică, de la care am putut să înțeleg mai bine opțiunile pe care le aveam în față”

În acest sens, feedbackul primit în urma primelor sesiuni de mentorat deja desfășurate demonstrează că programul MentorIAA va ajuta la rezolvarea acestei nevoi.

Prima ediție, pilot, a MentorIAA numără nu mai puțin de 77 de studenți din facultățile de profil menționate anterior și 45 de mentori din companiile membre IAA:

Clienti: Avon Cosmetics Romania,  Bancpost,  Coca-Cola, Groupe Renault Romania, Microsoft Romania, Orange Romania, Telekom Romania,  Ursus Breweries.

Agenții: Bridge Communication, Centrade-Cheil Bucuresti, DDB Romania, Geometry Global Bucharest, GMP Advertising, IAA Romania, Jazz Communication, Kubis Interactive, McCann Romania, Medic One Communication, Mercury 360, MSLGROUP The Practice, MullenLowe, Outbox, Publicis Group, Tempo Advertising, Universal McCann, Webstyler.

Programul MentorIAA  presupune 6 sedințe de mentorat 1 la 1, ce urmează a se desfășura până la finalul lunii martie.

 

În majoritatea cazurilor, mentorii și studenții au avut doar o primă întâlnire, însă doza de entuziasm e deja mare de ambele părți:

 Răzvan Mițoiu, Creative Director Tempo Ad: „Cred cu tărie în educația bine făcută și apreciez foarte mult eforturile tinerilor de azi în bătălia lor continuă cu morile de vânt ale sistemului de învățământ. Vreau să îi ajut cu tot ce pot pentru că ei sunt cei ce ne vor face nu doar job-ul mai simplu, ci vor avea și importantul task de a crește nivelul profesionalismului și calității din marcom. So far so (very) good. Entuziasmul se simte în aer, iar de multe ori rămâi plăcut surprins de cunoștințele și lucrurile deja făcute de tinerii din program.”

Mădălina Moraru, Conf Univ Dr Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării: „MentorIAA îi face acum pe studenți să fie nerăbdători, activi și cât mai implicați. Sunt dornici să-și ridice standardele și așteptările sunt, evident, pe măsură. Aproape toți vor să vadă ce e dincolo de o campanie lucrată la facultate și cum e una din viața reală. Cred că vor începe să gândească mai realist, ceea ce va fi un avantaj și pentru industrie și pentru academic.”

  

IAA România, asociația reprezentativă a mediului de afaceri din Marcom, se bucură să simtă acest val pozitiv în ceea ce privește colaborarea mediului de business cu cel academic și că industria își dă mâna pentru a îmbunătăți împreună nivelul educației din domeniu.

“Programul MentorIAA este un nou produs AcademIAA și vine să răspundă nevoii accentuate a studenților de a înțelege opțiunile concrete de carieră în MarCom și de a fi ajutați să conștientizeze ce puncte forte au și ce aptitudini trebuie să își dezvolte pentru linia profesională la care aspiră.

Mă bucură entuziasmul și voluntariatul profesioniștilor din industrie de a susține viitoarele talente prin mentorat – peste 40 de profesioniști altruiști, cu experiență s-au înrolat ca mentori în acest prim val, atrași de motivația de a oferi și având beneficiul de a învăța direct de la  studenți despre “miturile” noii generații. De asemenea, mă bucură că într-un timp foarte scurt s-au înscris nerăbdători în MentorIAA aproape 80 de studenți de la facultățile partenere AcademIAA, confirmând încă o dată nevoia de consiliere pentru cariera.

MentorIAA este la început, dar are toate premizele să producă impact tangibil și să atragă noi susținători pentru scalare în următoarele semestre, sub bagheta Monei Opran și a Laurei Tampa din partea IAA România și cu sprijin dedicat din partea facultăților partenere: Andreea Mihaela Barbu – Facultatea de Marketing ASE, Cristina Leovaridis – FCRP și Facultatea de Management – SNSPA și Mădălina Moraru – FJSC, UB”, declară Maria Predoiu, Președinte IAA Romania.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Medic One Communication

Founded in 1999 by MD Oana Cociasu together with Veronica Savanciuc and other partners, Medic One is the first full-service communication agency in Romania to exclusively dedicate its activity to medical... vezi detalii »

DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Outbox

Agentie independenta de digital marketing cu un portofoliu complet de solutii de comunicare online, de la strategie si creatie web pana la dezvoltare si promovare in mediul online. Cu o activitate concentrata in... vezi detalii »

Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related