The campaigns that delivered in 2020. Castigatorii IAB MIXX Awards 

The campaigns that delivered in 2020. Castigatorii IAB MIXX Awards 

In cadrul Galei IAB MIXX Awards 2020 - un festin al livrarilor personale, intr-un an dominat de distantare sociala - din data de 16 decembrie au fost anuntate campaniile digitale ale anului, care s-au remarcat prin excelenta in abordarea si integrarea canalelor digitale.

Din peste 110 inscrieri in cele 15 categorii de concurs, provenind de la 19 agentii si un ONG, cei 65 de membrii ai juriului au desemnat castigatorii editiei a 9a a IAB MIXX Awards, una dintre cele mai provocatoare editii ale acestui festival:

The Juiciest Brand Advertising Campaign:
Nu stim! Noi doar punem intrebari! / Client: catmobile.ro /Agentie: Sector 7

The Most Satious Direct response/Lead Generation Campaign:
How to scale based on abandoners/ Client Orange YOXO/ Agentie: Data Revolt

The Most Appetising Video Advertising Campaign:
Nu stim! Noi doar punem intrebari! / Client: catmobile,ro /Agentie: Sector 7 

The Most Delicious Social Media Campaign:
Mix up your Summer / Client PepsiCo - Mirinda/ Agentie: L2 Agency

The Yummy-est Search Advertising Campaign:
Webdigital & Dualstore - Generating over 3500% ROAS / Client: Dualstore/ Agentie: Webdigital

The Scrumptious Branded Content Campaign:
Eduard, the Urban Farmer/ Client: Macromex - Edenia/ Agentie: Saatchi&Saatchi + The Geeks 

The Crispiest Native Advertising Campaign: 
Star Krax x Junimea - Branded meme partnership/ Client: StarKrax / Agentie: Friends TBWA  

The most succulent Virtual and Augmented Reality Campaign:
Carmol - Cool Massage/ Client: Carmol/ Agentie: Tuio

The Mesmerizing Most Effective Campaign:
How to scale based on abandoners/ Client Orange YOXO/ Agentie: Data Revolt

The most flavoured Integrated Advertising Campaign:
Nu stim! Noi doar punem intrebari! / Client: catmobile.ro /Agentie: Sector 7

The most delectable Effective Use of Data: 
How to scale based on abandoners/ Client Orange YOXO/ Agentie: Data Revolt

The Spiciest Influencer Marketing Campaign:
Nu stim! Noi doar punem intrebari! / Client: catmobile.ro /Agentie: Sector 7

The most Tasty Influencer Social Responsibility Campaign:
A fearless World / Client: Salvati copiii/ Agentie: Kubis

The Mouthwatering non-profit/Corporate Social Responsibility Campaign:  
A fearless World / Client: Salvati copiii/ Agentie: Kubis

The Heavenly Product Innovation Campaign:
“Bring that moment home” QLED 8k Launch/ Client: Samsung Romania/ Agentie: Publicis

Marele premiu - Best MIXX Awards - a fost adjudecat de campania Nu stim! Noi doar punem intrebari! / Client: catmobile.ro /Agentie: Sector 7 - campania care a luat si cele mai multe premii la categoriile la care a fost inscrisa.

Caracteristicile anului 2020 reflectate in inscrieri: accentul s-a pus pe eficienta, video si social media.

Cele mai multe si savuroase inscrieri din competitie s-au inregistrat in categoriile Most Effective Campaign (16 campanii inscrise),  Video (14 campanii) si Social Media (12 campanii), reflectand foarte bine trasaturile de comunicare ale acestui an special. 

Gazda evenimentului a fost Matei Dima - BRomania - Content Creator, Comedian, Actor, Film Producer & Director cel care din postura de Maestru “bucatar” al Galei IAB MIXX Awards 2020 a coordonat, timp de 3 ore jumatate, maratonul livrarii trofeelor cu ingredientele potrivite unui eveniment inedit, alaturi de Andrei Dragu, Event Director MIXX Awards, VP al IAB Romania si Business Development Director V8 Interactive.

3 echipe de livratori au dus la usa fiecarui castigator trofeele IAB MIXX Awards 2020, intocmai ca un “pachet”, cu ajutorul masinilor electrice Zoe puse la dispozitie de partenerul traditional de mobilitate al Festivalului, Renault.

Livrarea trofeelor MIXX Awards a fost difuzata online din studiourile MarcomHub.

Festinul Galei a fost urmarit de public, live, pe Facebook, in timp ce, in studioul Marcom Hub, cativa specialisti din digital au discutat despre campaniile romanesti in viziune Europeana, provocarile anului ce tocmai se incheie si cateva ganduri pentru anul 2021. Marcom Hub a fost Partener de streaming online și organizare hibridă a festivalului  IAB MIXX Awards iar anul acesta a remodelat comunicarea pentru a o adapta noului mod de a lucra și de a trăi: fie el 100% online, fie hibrid.

Ca in fiecare an, câștigătorii IAB MIXX România se pot duce mai departe la MIXX Awards Europe! Inscrierile pentru acest festival vor incepe in februarie 2021. Este unul dintre principalele atuuri ale singurului Festival Internațional din România de Digital și Marketing Interactiv. 

Sponsorii IAB MIXX Awards Romania 2020 au fost Teads, Adform, Httpool, Data Revolt, Youtube, Renault,  Reefkig, V8 Interactive, Therefour - Brand Strategists, Dev51 si partener de streaming online si organizare hibrida a festivalului - MarcomHub
Parteneri media: IQads, SMARK, Ringier, ProTV, Revista BIZ si Business Review.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Data Revolt Agency

Data Revolt este o agentie de data marketing, specializata in interpretarea si folosirea datelor de business in campaniile de performance/ media, situata in top 3 agentii de performance marketing din... vezi detalii »

The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

Marcom Hub

Marcom Hub este un showroom de tehnologie creat exclusiv pentru profesionistii din industriile creative si reprezinta o retea de experti care isi propun sa aduca domeniul Marketingului Experiential mai aproape de... vezi detalii »

Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Festivaluri

Sectiune



Branded


Related