Câștigătorii IAB MIXX Awards 2021 - editie aniversară

Câștigătorii IAB MIXX Awards 2021 - editie aniversară

În cadrul Galei Aniversare IAB MIXX Awards, transmisa live din Interbelic și prezentată de Andi Moisescu și Răzvan Exarhu, au fost anunțate campaniile câștigătoare ale ediției 2021. Marele premiu, Best Digital MIXX a fost adjudecat de campania The Guilt Gifts Puppetry dezvoltată de agenția Cheil Centrade pentru Asociația ANAIS

Cei 66 de membri ai juriului alături de Președintele Juriului - Mihnea Gheorghiu - Chief Creative Officer at Publicis Italy and Le Pub Amsterdam au analizat un numar record de 169 de înscrieri în cele 16 categorii de concurs, provenind de la 28 agentii, publisheri & ONG-uri.

Campaniile câștigătoare ale IAB MIXX Awards 2021 sunt:

Best Brand Advertising Campaign:
Campania: The Courage Test - a Social Experiment
Client: Ursus
Agentie: Leo Burnett

 

Best Direct Response/Lead Generation Campaign:
Campania: ENGIE doubles search visibility to a multi layered Google search
Client: ENGIE
Agentie: United Media

Best Video Advertising Campaign:
Campania: The Online Park
Client: Telekom
Agentie: Leo Burnett

Best Offline Digitalisation Campaign:
Campania: Lay's Smiles Campaign
Client: Pepsico
Agentie: Friends TBWA

Best Social Media Campaign:
Campania: Romanian Hygge
Client: storia.ro
Agentie: The Practice

Best Search Advertising Campaign:
Campania: ForIT : +75% increase in revenues with +12% increase in ROAS
Client: ForIT
Agentie: Webdigital

Best Branded Content Campaign:
Campania: The Guilt Gifts Puppetry
Client: ANAIS Association
Agentie: Cheil - Centrade

Best Native Advertising Campaign:
Campania: Frumusete Fara Filtre
Client: Dove
Agentie: Ringier

Best Virtual and Augmented Reality Campaign:
Campania: Crack the Code
Client: Netflix
Agentie: Tuio

Most Effective Campaign:
Campania: Romanian Hygge
Client: storia.ro
Agentie: The Practice

Best Integrated Advertising Campaign:
Campania: The Online Park
Client: Telekom
Agentie: Leo Burnett

The Most Effective Use of Data:
Campania: Samsung Galaxy S21 Launch
Client: Samsung Electronics
Agentie: Starcom

Best Influencer Marketing Campaign:
Campania: Small Reasons to Celebrate
Client: Pepsi
Agentie: Kubis Interactive

Best Influencer Social Responsibility Campaign:
Campania: Masa pentru doi (Table for two)
Client: Betano
Agentie: Oxygen Communication

Best Non-profit/Corporate Social Responsibility Campaign:
Campania: The Guilt Gifts Puppetry
Client: ANAIS Association
Agentie: Cheil - Centrade

Best Product Innovation Campaign:
Campania: Pepsi Fizz up Studios: The first Tik Tok challenge in real life
Client: Pepsi Romania
Agentie: Leo Burnett

Best MIXX Award:
Campania: The Guilt Gifts Puppetry
Client: ANAIS Association
Agentie: Cheil - Centrade

 

“Am avut șansa de a lucra în mai multe piețe internaționale, atât în Europa cât și în Asia, și pot spune că piața locală are o deschidere uriașă către inovație. IAB MIXX este un sprijin real în creșterea acestui apetit prin selecția pe care o face și exigența de a acorda doar un trofeu per categorie. Ne bucură să vedem efortul echipei, clienților și partenerilor noștri recunoscut cu marele premiu, mai ales pentru o campanie perfect aliniată misiunii Cheil Centrade - Doing Good with Data. Suntem recunoscători, de asemenea, și pentru shortlist-urile prețioase obținute de ceilalți clienți din portofoliu precum Samsung sau ENGIE și felicităm toti câștigătorii.”, declara Mihai Gongu, ECD Cheil Centrade.

Mihnea Gheorghiu, Președintele Juriului, a acordat campaniei Vocea Pădurii - An audio book inspired by the first smart forest by Vodafone, derulată de Sunshine Digital pentru Vodafone - un Premiu special al Președintelui Juriului pentru modul remarcabil în care a fost integrată tehnologia, interactivitatea și creativitatea.

 

Totodata, cu ocazia aniversarii a 10 ediții de MIXX Awards, IAB România a acordat 4 distincții speciale proiectelor Effie, Internetics, Upgrade100 si Webstock pentru contribuția lor îndelungată la dezvoltarea, profesionalizarea și creșterea calității și eficientei comunicarii în mediul digital.

Pentru cei care nu au putut urmări evenimentul, înregistrarea este disponibila încă în platforma IC.Events adaptata Galei MIXX Awards

Ceremonia de decernare a premiilor s-a încheiat cu un concert al formației Sloth Motion, iar câștigătorii au primit, alături de trofeu și o sticlă de vin Primul din partea Desprevin.ro
Ideea buna a ediției MIXX Awards 2021 a fost ilustrată creativ de echipa Fractal și implementată în video-urile de promovare - tribut dedicat câștigătorilor din anii trecuti de cei de la Diud Studio.
Sponsorii principali, care au făcut posibila derularea festivalului IAB MIXX Awards 2021, au fost: RTB House, TikTok, Teads, INCA a GroupM Company, Diud Studio, Fractal si Httpool
Sponsorii de categorie: MTH Digital (Categoria Search), YouTube (Categoria Video), Data Revolt (Categoria Direct Response/Lead Generation) și Adform (Integrated Advertising).
Pentru o buna derulare si coordonare a evenimentuluii și-au adus aportul partenerii logistici: Therefour - Brand Strategists, Dev51, Webdigital, IC Events.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Data Revolt Agency

Data Revolt este o agentie de data marketing, specializata in interpretarea si folosirea datelor de business in campaniile de performance/ media, situata in top 3 agentii de performance marketing din... vezi detalii »

VMLY&R

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

GroupM

WE ARE SHAPING THE NEXT ERA OF MEDIA. EVERY DAY. MINDSHARE, MEDIACOM, WAVEMAKER, ESSENCE, AND M/SIX—OUR AGENCIES ARE THE FRONT LINE TO A NEW ERA OF MEDIA STRATEGY AND INNOVATION. And because we have three of... vezi detalii »

Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Starcom MediaVest

Agentia Starcom MediaVest Group este parte din cea mai mare retea de media din lume, SMG Worldwide, si din grupul de comunicare Leo Burnett. Infiintata in 2000, Starcom este prima agentie de media din Romania... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

SectiuneBranded


Related