A IV-a ediție a PR Arena. Competiția pentru studenți lansată de GWPR și FJSC s-a extins și în Republica Moldova

A IV-a ediție a PR Arena. Competiția pentru studenți lansată de GWPR și FJSC s-a extins și în Republica Moldova

PR Arena, competiția de brief-uri pentru studenții la comunicare, lansată de către asociația profesională Global Women în PR România (GWPR) în parteneriat cu Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, a ajuns la a IV-a ediție. În acest an în “arenă” intră studenți din România și Republica Moldova. Peste 130 de studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (București), Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea de Stat din Moldova au ocazia să lucreze alături de 50 de mentori, cu peste zece ani de experiență în domeniu, în cadrul proiectului PR Arena.

A IV-a ediție PR Arena se desfășoară pe parcursul a cinci zile, în perioada 12-16 aprilie. Primele zile sunt dedicate lucrului în echipă, alături de un mentor, pentru a găsi cele mai creative și eficiente soluții la problemele dintr-un brief real. În această ediție brief-ul vine din partea Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neorodegenerative (APAN). În finala din 16 aprilie vor intra cele mai bune 10 echipe selecționate de un juriu format din reprezentanți GWPRFJSC și APAN, precum și toți mentorii acestei ediții. Pentru a oferi studenților o experiență de PR sută la sută reală și relevantă, echipa câștigătoare va implementa campania gândită alături de echipa ONG-ului care a venit cu brief-ul.

 

“Ne-am bucurat foarte tare când am văzut că PR Arena a trecut granițele României și avem înscriși în competiție studenți din Republica Moldova. Acum cu siguranță nimic nu ne mai oprește să creștem și mai mult și să devenim o competiție relevantă pentru studenți din întreaga regiune. Dacă ar fi să sumarizăm cele 4 ediții am spune așa: 250 studenți din 10 universități, 65 de mentori, 4 ONG-uri beneficiare, 3 campanii implementate. În plus, în fiecare an avem studenți care fie se angajează în urma PR Arena, fie fac internship în cadrul companiilor sau agențiilor din care provin mentorii. PR Arena este o adevărată probă de foc în care se călesc mințile viitorilor profesioniști în PR ”, spune Ana-Maria Diceanu, Președinte și co-fondator GWPR România.

 

Mentorii acestei ediții PR Arena reprezintă 30 de companii și 19 agenții: Violeta Niculuț (Anchor Grup), Andreea Pistrițu (Arbomedia), Nicoleta Deliu (BCR), Claudia Oprea (BCR), Andreea Cristina Blejan (BCR), Andrada Busuioc (Brico Depot), Angelica Barbu (CEZ), Miruna Meiroșu (Curtea Veche), Crenguța Roșu (DC Communication), Felicia Moga (DC Communication), Luiza Domnișoru (Digi Group), Alexandra Pahomi (FitBit), Ana Timiș (Ford), Irina Patru (Free Communication), Anca Roman (FrieslandCampina), Karin Budrugeac (Fundația9), Allma Somkereki (Global Records), Cristina Butunoi (Golin), Marina Constanda (Golin), Roxana Dibă (Golin), Delia Margarit (GOOD Company), Ofelia Năstase (HBO), Mihaela Savu (Idea Bank), Silvia Jalea (ING Bank), Silvia Mihăilescu (ING Bank), Tina Crețu (KFC, Pizza Hut & Taco Bell Romania), Cristina Hanganu (Lidl), Maria Lefter (Lidl), Bianca Cenușescu (Lidl), Alexandra DINU (Media Events), Ana Oprea Liferi (Mega Image), Irina Botnari (Milk & Cookies), Iulia Pop (Overground Music), Dana Nae Popa (Pastel), Victoria Donoș (Pastel), Ramona Barbu Oncescu, Sorana Savu (Premium Communication), Mioara Radu (Propagand), Cornelia Pițigoi (ProTV), Corina Vasile (Raiffeisen Bank), Alina Gabriela Holom (Raiffeisen Bank), Elena Apostol (Renault Group), Camelia Nițu (Sanofi), Carina Sava (Watermelon Agency), Roxana Marin (Wecollab), Andreea Rețea (WefflerMark), Mihaela Mustață (Winmarkt), Brîndușa Panc (L'Oreal), Cristina Tupiță (Milk&Cookie)

 

“Ediția de anul acesta ne-a depășit orice așteptări și, când am văzut că avem 50 de echipe înscrise, am făcut tot posibilul să nu refuzăm studenții care își doreau să participe. Ne bucurăm că s-a mobilizat și industria și am găsit 50 de mentori dispuși să își ofere timpul, energia și cunoașterea pentru acești tineri care își doresc să pună în practică lucrurile pe care le învață în școală teoretic. Este mare nevoie de această colaborare între mediul academic și industria de comunicare, iar competiția PR Arena construiește de aproape patru ani punți solide între cele două”, a declarat lect. univ. dr. Anamaria Nicola, FJSC. 

 

Ediția a IV-a PR Arena este susținută de Lidl Romania, Raiffeisen Bank și ING Bank.
Anul acesta premiile pentru echipele de pe podium vin din partea ING Bank, Curtea Veche, Mega Image, Sanovita, BCR și agenția Pastel.
De energia și voia bună a mentorilor au grijă anul acesta Napolact Bio și Secom.
Partener media: IQads

Lansată în iunie 2018 și având 80 de membre, GWPR România este prima comunitate a profesionistelor cu o experiență de peste 10 ani în PR, care își propune să consolideze reputația industriei, să contribuie la educarea tinerei generații și să ofere interacțiuni cu rețeaua globală de profesioniști. Un alt obiectiv este acela de a susține ascensiunea profesionistelor din industrie în board-ul de conducere al companiilor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


WefflerMark

Make your brand voice inspiring. Începând din 2016, când spui WefflerMark, te gândești doar la WefflerMark. Adică la noi: agenția de publicitate care își dorește să transforme ideile... vezi detalii »

The GOOD Company

In good marcomm, there's no idea without implementation, no strategy without tactics, no wow without work. And that's what The Good Company is all about. Since 2014, we make good things happen around the marcomm... vezi detalii »

Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 14 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

SectiuneBranded


Related