Gala EFFIE 2007

"Lasati agentiile sa faca lucrurile pentru care le platiti!" a fost mesajul lui Serban Alexandrescu atunci cand a ridicat Grand EFFIE-ul pe 2007, pentru campania "Smaller but handier" , realizata pentru Gazeta Sporturilor. Serban a declarat pentru IQads ca au fost foarte importante increderea si libertatea pe care clientul le-a acordat agentiei. "Nu ne-au vazut niciodata ca pe un furnizor, a fost o relatie de parteneriat, tot timpul am stiut ca eram pe acelasi plan, intotdeauna am avut niste obiective de indeplinit si am facut o treaba impreuna, ceea ce e foarte frumos si foarte rar".

Despre contributia lui, Serban a afirmat: "Sunt strict electrodul pe care l-ati vazut in seara asta, toata munca a fost facuta din oamenii din agentie". Lor le-a mai dus, pe langa Gold-ul pentru Gazeta Sporturilor, un Gold pentru HVB Tiriac Bank, 2 Bronze-uri , unul pentru Grania - "Never stops growing!" si celalalt pentru Dolce - "When are you Dolce?". La ridicarea premiului, Serban Alexandrescu a subliniat ca "in doua zile, am facut abonatii de la Boom dupa toata campania".

Datorita campaniei pentru Dolce, Headvertising este una dintre cele 3 agentii pe care le-a salutat Felix Tataru atunci cand a ridicat Gold EFFIE pentru UCPR - "Cooked chicken doesn't harm", la categoria "Others". Celelalte doua au fost Cohn & Jansen - pentru Cosmote si Propaganda pentru pentru Radio Guerrilla, "singura campanie care a luat Gold EFFIE fara tv". Acestia ar fi, conform observatiei directorului general GMP the "good guys", cei care isi fac meseria cum trebuie, "chiar daca sunt controversati", in tabara opusa fiind the "nice guys". I-am cerut dupa gala replica lui Razvan Matasel. Acesta a observat o delimitare clara intre agentiile locale si cele multinationale, pe care le-a invitat sa se perfectioneze, pentru ca "Top 3 e alcatuit din Headvertising, GMP, Leo Burnett si e pacat ca dintre agentiile multinationale care au know-how e doar Leo Burnett acolo". Razvan crede ca "Ziua barbatului" o sa ia la anul Grand Effie si sustine afirmatia prin: "Avem cea mai buna echipa de pe piata."

GMP a mai castigat doua Gold EFFIE, unul pentru Gabriel Rosia Montana si unul Coccolino si un Silver EFFIE pentru Monte Banato.

Leo Burnett & Target a obtinut Gold EFFIE pentru Tide- "Super Mums", un Bronze pentru Joe si 2 Gold-uri pentru Bergenbier, de care Razvan Matasel este deosebit de mandru: "Sunt fericit ca cel mai tare brand din Romania pentru mine, Bergenbier, a luat si anul acesta 2 Golduri (pentru campaniile "New "q-pack shape for smart guys") si campania de imagine pe tot anul), deci impreuna cu ei am luat 5 premii pana acum in 2 ani." Totusi, el crede ca Leo merita mai mult. "Jurizarea a fost corecta, dar eu cred ca anul acesta diferentele au fost foarte mici. Daca anul trecut au fost niste castigatori siguri, anul acesta s-au batut toti intr-o marja foarte mica si atunci a aparut hazardul."

BV McCann Erickson a primit 3 premii Silver, pentru Lowenbrau - "Karl's Saga", Foton - "Sleeping" (un client felicitat pentru curaj) si Sprite - "Promotions are won by the wrong people" si un Bronze pentru Vodafone - "No small print".

La una dintre cele 3 categorii noi de anul acesta, "David vs. Goliath", Gold EFFIE-ul a fost luat de Graffiti BBDO pentru Banca Romaneasca - "The Guide". Ema Prisca a ridicat o data cu premiul si stacheta pentru succesorul "pastor" de cont: "Am creat un precedent. Matasel, watch out". Pentru IQads, Ema a declarat: "Sunt foarte bucuroasa pentru ca e prima campanie pe care o fac ca director de creatie la Grafitti BBDO. A fost surprinzator sa luam doar bronz cu Dacia, care a avut un scor foarte bun."

Next Advertising si CAP se mandresc cu Gold EFFIE pentru Salonta si 2 Silver, pentru Zaraza 3 stars si Banca Transilvania.

Publicis si-a felicitat clientul pentru curajul dovedit in campania "Supermarket habits", care a primit un Bronze. Tot Bronze au primit si pentru Ursus - "Evolution", la categoria nou-infiintata, cea pentru branduri relansate, "Rennaissance".

Cohn & Jansen | Ashley & Holmes au luat un Bronze, un Silver si un Gold pentru campanii realizate pentru Cosmote. La ridicarea unuia dintre premii, clientul a marturisit ca la fiecare intalnire, cei de la Cohn ii spun ca "fiecare client are campania pe care si-o merita".

Ursus Breweries a primit doua Bronze-uri pentru Timisoreana. Brand managerul regreta ca la Effie e locul 3, iar, pe piata, locul 1 in vanzari, dar "mai bine asa decat invers".

Desi este primul an in care participa la EFFIE, Engines Servicii de Comunicare a primit Gold EFFIE pentru Dero Surf, campanie cu un succes fara precedent. Clientul a recunoscut ca s-a inchinat cand a vazut asemenea rezultate. Tot pentru Dero Surf (campania - "Dero white"), Punct Advertising a primit Silver EFFIE.

Ogilvy One a castigat Silver pentru Ozone - "It's What's Inside That Matters Most".
Sister a primit Silver EFFIE pentru Bucegi "Gather 100 euro in caps and win it instantly".

Grey Worldwide este posesorul unui Silver EFFIE pentru Golden Brau - "To whom would you give 3 cars".

Propaganda a mai luat si un Silver EFFIE pentru Fiobilin - "Same Before And After".

Odyssey Communication a primit un Bronze EFFIE pentru Fill & Go - "Pay on your salary day", la categoria Retail.

Echipa Millenium Communications, care si-a demonstrat deja abilitatile prin organizarea AdPrint, Internetics,Gala Societatii Civile, a castigat anul acesta pitch-ul pentru organizarea EFFIE. Andrei Bortun, GM, a afirmat: "N-a fost foarte greu pentru ca suntem obisnuiti cu formatul de eveniment. E mai greu de negociat, pentru ca nu lucrezi cu un client, ci cu mai multi, e un intreg board de organizare". Gala de anul acesta a venit mai aproape de un eveniment legat de industria publicitatii, detasandu-se de atmosfera scortoasa a unei gale obisnuite. "Formatul e bine gandit, juriul e mare, rezultatele sunt credibile, competitia e corecta, indiferent de cine e in spatele ei.", a adaugat Andrei Bortun. Astfel, show-ul capata o pondere mai mare din atentia organizatorului. Numarul de magie alba, oferit de Johannes fost unul inedit. Daca se vor ocupa si la anul de organizare, cei de la Millenium vor pregati "un concept mai puternic in toata organizarea Effie, care sa se reflecte si in evenimentul galei de premiere".

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »

Sectiune


Comentarii

raluca feher
acum 16 ani
next si cap au luat silver si cu banca transilvania. 3 premii cu totul
raluca feher
acum 16 ani
a luat goldul pe categorie de banci cu HVB. mai luati la purecat brosura cu inscrierile
Ana Militaru
acum 16 ani
am completat.
Cezar Dumitru
acum 16 ani
Daca e adevarat ca Timisoreana este lider de piata si Bergenbier nu e, mi se pare ciudat ca la EFFIE, Bergenbier sa ia doua aururi in anul in care au pierdut conducerea
Costin Radu
acum 16 ani
Nu stiu de ce ar parea ciudat. S-ar putea ca motivele pentru care a pierdut conducerea sa nu aiba nici o legatura cu comunicarea. La Effie vorbim de comunicare eficienta, nu de ce vanzari are un brand sau altul (facand abstractie de motive). Prin absurd, daca Timisoreana a marit lantul de distributie e posibil sa fie lider. Asta nu schimba nimic felul in care arata comunicarea si nici meritele lui Bergenbier in acest sens.
Costin Costin
acum 16 ani
te arts that done this were/are so good! they can be (each of them) a creative director at anytime! I liked the art works and the dacia comm.! Bravo the arts! these arts can win gold (and silver) at any international or local contest, too!


Branded


Related