Libertate, alpaca, iubire. Cele mai populare reclame pe YouTube în România în 2019

Libertate, alpaca, iubire. Cele mai populare reclame pe YouTube în România în 2019

Și publicitatea, ca toate cele în viață, se poate împărți în două categorii. Pe de o parte sunt reclamele acelea de care fugi sau pe care le ignori și pe de alta sunt cele pe care le vezi de mai multe ori, le dai mai departe, le comentezi. Unele te enervează, altele îți plac, important e că au trecut granița cea mai importantă: ți-au atras atenția, te-au făcut să te oprești din periplul tău pe internet și să le acorzi timp. Asta e miza oricărui spot. 

În 2019, Mihai Șora și Emag au reușit să facă asta cel mai bine. Spotul este primul în YouTube Ads Leaderboard - Romania 2019, topul Google al celor mai populare reclame care au rulat pe YouTube România în anul 2019. Reclama despre libertate a celor de la Papaya a împărțit apele pe Facebookul românesc și oamenii s-au indignat și au aplaudat și au vorbit mult despre ea. Într-un interviu pentru IQads, Robert Tiderle spunea că și-ar fi dorit, într-un fel, ca acest spot să nu existe: ”Asta ar fi insemnat ca in Romania s-au intamplat multe lucruri bune in ultimii 30 de ani, unul dintre ele fiind educatia”. 

Pe locul doi în clasamentul Google avem ceva mai puțin serios. Sequelul lui Micutzu pentru CatMobile.ro, cu o alpaca și Godină, a reușit să se mențină la standardele primului episod. Ba chiar mai bine. Dupa 43 de duble, Micutzu povesteste in timp real si ofera insighturi despre ce inseamna sa faci cu adevarat un viral.

În top e loc pentru o gamă variată de emoții. Clasamentul de mai jos surprinde destul de onest publicitatea românească din 2019: de la solemnitate la umor absurd, de la sensibilități și iubire la tradiții și istorie, de la influenceri de beauty și umor la muzicieni veterani și superstiții. 

 

YouTube Ads Leaderboard 2019 - România

1. eMAG - Mihai Șora: Libertate în fiecare zi
Companie: eMAG
Agenție de creație: Papaya Advertising
Agentie de media: Emag digital team

  

2. CatMobile.ro - CUM SA FACI O RECLAMA
Companie: CatMobile.ro - Magazin Online Accesorii Telefoane
Agenție de creație: Sector7
Agentie de media: WebDigital

 

3. Filme și seriale care te țin cu sufletul la gură cu Orange Love și Netflix
Companie: Orange Romania
Agenție de creație: Publicis
Agentie de media: Data Revolt

 

4. Istoria alternativă ING
Companie: ING Romania
Agenție de creație: Headvertising
Agentie de media: Zenith

 

5. De unde vine prospetimea • Piata Lidl
Companie: LidlRomania
Agenție de creație: MullenLowe
Agentie de media: WaveMaker

  

6. Care Lay's e pe gustul tău?
Companie: Lays Romania
Agenție de creație: Friends\TBWA
Agentie de media: OMD

 

7. Chicken Fest | Pui pentru toate gusturile
Companie: McDonaldsRomania
Agenție de creație: TBWA Zurich
Agentie de media: OMD

 

8. Marele Gelatelli stie ce vrei! • Lidl Romania
Companie: LidlRomania
Agenție de creație: MullenLowe
Agentie de media: WaveMaker

 

9. OLX.ro - Singura canapea perfectă pentru tine #sadat
Companie: OLX Romania
Agenție de creație: Saatchi & Saatchi + The Geeks
Agentie de media: OLX digital team

 

10. Adi Despot si numerologia!
Companie: KAFUNE
Agenție de creație: Papaya Advertising
Agentie de media: Media Investment

YouTube Ads Leaderboard este o lista a celor mai populare reclame video care ruleaza pe YouTube. 

Clasamentul este generat pe baza vizualizarilor realizate de utilizatorii de YouTube din Romania, urmarind mai multi indicatori precum numarul vizualizarilor din Romania, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclama) si raportul dintre vizualizarile organice si cele platite.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Data Revolt Agency

Data Revolt este o agentie de data marketing, specializata in interpretarea si folosirea datelor de business in campaniile de performance/ media, situata in top 3 agentii de performance marketing din... vezi detalii »

The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

Wavemaker Romania

Exceptional growth requires uncomfortable change.We do our best work for brands who relish being provoked to go further and faster, together.   That’s why we’ve built Provocative Planning, a... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Campanii

Sectiune



Branded


Related