Teleenciclopedia Horizon Forbidden West: un parteneriat inedit între un titlu exclusiv PlayStation și cel mai iubit documentar din România

Teleenciclopedia Horizon Forbidden West: un parteneriat inedit între un titlu exclusiv PlayStation și cel mai iubit documentar din România

TELEENCICLOPEDIA HORIZON FORBIDDEN WEST, proiectul creativ de lansare a jocului exclusiv PlayStation, semnat de VMLY&R România a fost vizualizat de aproximativ 1 milion de români.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Televiziunea Română, sub forma unui serial în 4 episoade dedicat universului unic al unuia dintre cele mai îndrăgite titluri PlayStation, care trezește nostalgia fanilor celei mai cunoscute emisiuni de documentare din România: Teleenciclopedia.

Proiectul Teleenciclopedia Horizon Forbidden West este un documentar creativ dedicat lumii spectaculoase, pline de mistere, triburi fascinante și mașinării feroce din îndepărtatul Forbidden West, narat de una dintre vocile emblematice Teleenciclopedia. Rezultatul este unul inedit: un concept relevant din punct de vedere local și cultural, care duce povestea jocului mai departe de lumea gaming-ului.

"Căutăm relevanța culturală în toate proiectele pe care le gândim pentru PlayStation. Abia ce terminasem primul joc - Horizon Zero Dawn - când a intrat în Outlook brief-ul pentru Horizon Forbidden West. Ideea mutării Teleenciclopediei vreme de 4 episoade într-un univers distopic, post-apocaliptic, a fost urmată de un entuziasm sincer în toate etapele proiectului. Care sper că se vede în oricare dintre cele 4 episoade.  Și... ah, da: cumpărați jocul!", Mihai Țițirig, Group Creative Director.

"Pentru toate generațiile de gameri care au crescut cu Teleenciclopedia, prezentarea universului Forbidden West ca într-un documentar trezește nu doar nostalgie, dar și conturează mai curat premisele jocului. Viitorul distopic devine mai palpabil, privit din perspectiva temelor clasice abordate de Teleenciclopdia, oferind un motiv în plus că cumperi jocul.", Alex Petrescu, Creative Director.

Fiecare episod al seriei Teleenciclopedia Horizon Forbidden West are 5-7 minute, tratând un subiect specific ce caracterizează lumea Horizon Forbidden West. Primul episod se concentrează pe prezentarea generală a universului jocului; cel de-al doilea este consacrat naturii luxuriante Forbidden West; al treilea episod pune în perspectivă mașinăriile – sau „animalele” – spectaculoase care populează lumea Horizon; iar cel de-al patrulea vorbește despre triburile pe care le întâlnește Aloy, personajul principal, în călătoria sa prin „Vestul Interzis”.

Documentarul online Teleenciclopedia Horizon Forbidden West a beneficiat de un teasing-video de aproape 1 minut, cu genericul oficial Teleenciclopedia, difuzat pe canalele Social Media Playstation înaintea lansării oficiale:

 

Toate episoadele sunt LIVE pe contul de Youtube PlayStation și canalele de Social Media și au strâns aproape 1 milion de views de la lansarea primului material.

 

Echipa PlayStation România
Daniela Ghimpeteanu – Balkans Marketing & Public Relations Manager
Alina Slapciu – Romania Marketing & Public Relations Manager

Echipa VMLY&R
Alex Petrescu – Creative Director
Mihai Titirig – Group Creative Director
Victor Trifan – Senior Art Director
Octavian Aftanasa – Social Media Manager
Marius Simionescu – Digital Account Director
Mina Ionescu – Business Director

Echipa SmartPoint PR
Cristina Andrei - PR Coordinator
Octav Ștefan - PR Manager

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related