Festivalul de publicitate Cristal Festival 2014 a desemnat presedintii juriului

Festivalul de publicitate Cristal Festival 2014 a desemnat presedintii juriului

Cristal Festival a anuntat presedintii de competitie pentru cea de a 14-a editie care va avea loc in Courchevel din 16 pana in 20 decembrie. Acestia vor recompensa campaniile internationale si creatiile inovatoare ale anului la categoriile: Media, Brand Entertainment&Content, PR, Sports Marketing, Digital&Mobile, Print&Design, Film Craft, Consumer Marketing si Film, Radio & Integrated.

Helen McRae (CEO W Europe & Africa, Mindshare ) a fost desemnata presedinta juriului de media. Helen s-a alaturat echipei Mindshare in 2004 la conducerea contului global Unilever. Are experienta internationala, a lucrat de partea clientilor in mai multe tari si in diferite domenii (logistica, banci, petrol, educatie). A absolvit Universitatea Carnegie Mellon din SUA si are calificare de profesor obtinuta de la University of Cambridge.

Avi Savar  (Presedinte, Fondator si Director General Strategie la Big Fuel) va conduce juriul Brand Entertainment&Content. Un vorbitor recunoscut din industrie si autor al Content to Commerce: Engaging Consumers Across Paid, Earned & Owned Channels, Avi a fost numit presedinte al juriului de Branded Content la editia inaugurala Cannes Lions, fiind un membru al consiliului director al Social Media Advertising Consortium, membru al consiliului director American Express Digital Advisory si consultant pentru mai multe organizatii non-profit.

Olivier Fleurot (Chief Executive Officer, MSL Group) va fi presedintele juriului de PR. Dl. Fleurot este presedintele European Association of Communications Agencies. A fost Chief Executive Officer de PR in cadrul Publicis Groupe din 8 iunie 2009. A avut si functia de Chief Executive Officer al The Financial Times din octombrie 2001. A fost Chief Executive Officer al MSLGROUP Americas din mai 2009. Dl. Fleurot a fost Head of Emerging Digital Technologies al Pearson plc din mai 2006. A avut si functia de Chief Executive Officer al ziarului Financial Times si al FT com al Pearson plc din ianuarie 2003. A avut si functia de Managing Director al ziarului Financial Times si al FT com al Pearson plc din octombrie 2001. A avut si functia de Chief Executive Officer al Financial Times Group Ltd. din ianuarie 2003. A fost raspunzator de toate ziarele, revistele si activitatile on-line, inclusiv editia din Asia a FT si FTChinese.com, pe care Olivier le-a lansat in 2003. 

Lucien Boyer (Presedinte si Global CEO Havas Sports&Entertaiment) va fi in fruntea juriului de Sports Marketing. Absolvent al ESSEC Business School, Lucien Boyer a fondat Lifestyle Marketing Group (LMG) in 1991. LMG a fost achizitionata de Havas Advertising in 1999 si ulterior s-a transformat in Havas SE, o retea globala cu 35 de birouri, condusa prin experienta si cunostintele lui Lucien.

Gustav Martner (Partener, Executive Creative Director, CP+B Europe) va conduce juriul de Digital&Mobile. Gustav a fondat Daddy impreuna cu cinci prieteni la inceputul mileniului. In deceniul urmator s-a extins, pastrandu-si prezenta in esalonul de top al agentiilor digitale din Suedia - castigand multe trofee internationale pentru clienti precum ABSOLUT VODKA, Carlsberg, Scandinavian Airlines si TeliaSonera. In 2009, casa de creatie CP+B din SUA a achizitionat Daddy, transformand-o in piatra de temelie pentru operatiunile sale din Europa.

Tom Murphy (CCO, McCann Erickson NY) va fi presedintele juriului Print&Design. Tom Murphy este Co-Chief Creative Officer la McCann-Erickson Worldwide, Inc. din iunie 2012. Tom Murphy s-a alaturat McCann NY in 2005 in calitate de Group Creative Director. Tom Murphy a fost co-ECD, cu responsabilitati principale pentru Verizon, inclusiv activitatea FiOS a agentiei. Inainte de McCann, Tom Murphy a fost Creative Director la DDB Chicago.

Justin Wilkes (Presedintele Media & Entertainment, @radical.media) va conduce juriul de Film Craft. Justin Wilkes conduce o echipa de producatori, regizori si creativi in dezvoltarea si productia urmatoarei generatii de entertainment si continut orientat pe brand al @radical.media. Lucrand cu dexteritate pe mai multe forme de media, divizia de Media & Entertainment spune povesti pe orice platforma care poate fi imaginata, explorand si largind permanent limitele, in colaborare cu retele, studiouri, branduri si agentii.

Luis Dias (CCO, FCB International) va fi presedintele juriului de Consumer Marketing. Presedinte si CEO al FCB Portugal si Chief Creative Officer al FCB International, a ajutat in cadrul procesului de rebranding al FCB in martie 2014. Partener fondator al boutique-ului de creatie Proteina din Lisabona in 1990, s-a alaturat echipei de design a Diario de Noticias, unul din cele mai mari ziare zilnice din Portugalia, in 1992. Si-a infiintat propriul atelier si a fost profesor de tipografie si design vizual timp de sapte ani inainte de a trece in publicitate, in 1998. Laureat la aproape fiecare festival de creatie, Silva Dias a fost premiat de D&AD, The One Show, CLIO, Cresta, Art Directors Club, LIA si la Cannes.

Dani Richa (Presedinte si CEO, Impact BBDO) a fost desemnat presedintele juriului de Film, Radio & Integrated. A primit premiile recente de la Festivalul Cannes Lions, Dubai Lynx Awards, Effie's si MENA Cristal Festival. A fost implicat intr-o gama larga de asociatii culturale si din industrie si a indeplinit doua mandate ca presedinte al International Advertising Association din Liban si, ca recunoastere a contributiei sale in industria de publicitate, Dani a primit titlul National Order of the Cedar.

De la infiintarea sa, in 2001, Festivalul Cristal aduce laolalta profesionisti din lumea comunicarii si publicitatii in locatii exceptionale precum Courchevel (Alpii francezi), Liban, Africa sau Brazilia. Principalele agentii de marketing si digital, profesionistii media, publicitarii, retelele de publicitate, editorii si furnizorii de date si tehnologie se intalnesc in cadrul festivalului pentru a-si impartasi cunostintele si a estima tendintele si directiile de dezvoltare ale pietei digitale in anul urmator.

Comunicatul a fost tradus in limba romana de Casa de Traduceri.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Mindshare

Mindshare are a global, multi-award winning, media agency network of 9300 people across 86 countries united by the desire to create new media experiences. What we do Modern marketing requires more than just media... vezi detalii »

FCB Bucharest

Cu o istorie si o experienta de peste 140 de ani in domeniul comunicarii, reteaua globala FCB include 150 de agentii in 90 de tari, avand peste 8.000 de angajati si este parte a Interpublic Group of Companies. In... vezi detalii »

Casa de Traduceri

Toti stim ca cel mai bine ne simtim acasa. Noi credem ca, exact ca oamenii, cuvintele au locurile lor, locuri in care se potrivesc cel mai bine si in care se simt ca acasa. Intelegem ca mutarile nu sunt niciodata... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related