Cele mai populare reclame vizionate pe YouTube în 2017. România & Uniunea Europeană

Cele mai populare reclame vizionate pe YouTube în 2017. România & Uniunea Europeană

La începutul fiecărui an, YouTube trage linie și prezintă reclamele cele mai populare ale anului care tocmai a trecut. Acestea sunt reclamele care au captat interesul publicului YouTube din România, creații video care s-au remarcat prin conținutul original, forța de a menține privitorul în fața ecranului și a de reacționa.

Topul YouTube Ads Leaderboard 2017 este creat printr-un algoritm care măsoară intenția utilizatorului de a vedea un anumit clip și interacțiunea cu videoul respectiv - timpul de vizionare, numărul de share-uri, numărul de vizualizări organice în comparație cu cele plătite. Pentru topul din acest an a fost acceptat un singur spot din partea fiecărui brand, pentru a evidenția mai bine diversitatea, calitatea și popularitatea reclamelor de pe YouTube.

„Vedeta” incontestabilă a publicității pe YouTube în 2017 a fost OLX și a sa reclamă „Indemnizația de #bebebine”. Spotul cu pricina este nu doar pe primul loc în România, însă a intrat și în top 10 cele mai populare reclame pe YouTube în 2017 la nivelul tuturor țărilor Uniunii Europene, top dominat de creații din Germania și Marea Britanie.

 

YouTube Ads Leaderboard 2017 – România

 

1. [OLX Romania] OLX.ro - Indemnizatia de #bebebine

Agenție de creație: Saatchi & Saatchi + The Geeks
Agenție media: Conversion

 

2. [Lays Romania] Gustul Lay’s te cucereste cu zambete & premii!

Agenție de creație: Jazz Communication
Agenție media: OMD

 

3. [ETI Romania] ETI Puf – Puf-Hop

Agenție de creație: Ogilvy & Mather România
Agenție media: United Media 

 

4. [Kinder Romania] Kinder Schoko Bons

Agenție de creație: n.a.
Agenție media: Starcom

 

5. [LidlRomania] Pentru ca acasa e mereu pe primul loc • Meriti sa fii surprins

Agenție de creație: MRM Worldwide
Agenție media: Wavemaker

 

6. [NIVEA ROMANIA] Andreea Esca are un mesaj pentru tine!

Agenție de creație: Republika Interactive
Agenție media: Wavemaker

 

7. [ING Bank Romania] ING Card Complet - Cautare ATM

Agenție de creație: Headvertising
Agenție media: Zenith

 

8. [AvonCosmeticsRomania] Timp din timpul tau feat. Antonia - episodul 1

Agenție de creație: Jazz Communication
Agenție media: Starcom

 

9. [KAFUNE] KAFUNE the fun coffee!

Agenție de creație: GAV
Agenție media: Media Investment 

 

10. [Vodafone Romania] Vodafone – In roaming, ca acasa

Agenție de creație: McCann
Agenție media: Wavemaker

 

 

YouTube Ads Leaderboard 2017 - Uniunea Europeană

 

1. [Immowelt] Wohne wie auch immo du willst! #fuerimmo | Vollversion | immowelt.de

Țara de origine a videoului: Germania
Agenție de creație: FYFF AG
Agenție media: In-house

 

2. [YouTube Spotlight] #MoreThanARefugee

Țara de origine a videoului: Statele Unite
Agenție de creație: We are social
Agenție media: Essence

 

3. [Netto] Die Oster-Überraschung – #DerWahreOsterhase

Țara de origine a videoului: Germania
Agenție de creație: Jung von Matt
Agenție media: OMD

 

4. [Supercell] Clash of Clans: How Do We Get Over There? (Update Teaser)

Țara de origine a videoului: Finlanda
Agenție de creație: Barton F. Graf
Agenție media: In-house

 

5. [John Lewis] John Lewis Christmas Ad 2017 - #MozTheMonster

Țara de origine a videoului: Marea Britanie
Agenție de creație: adam&eveDDB
Agenție media: Manninh Gottlieb OMD

 

6. [OLX Romania] OLX.ro - Indemnizatia de #bebebine

Țara de origine a videoului: România
Agenție de creație: Saatchi & Saatchi + The Geeks
Agenție media: Conversion

 

7. [Marks & Spencer] M&S Christmas TV Ad 2017 | Paddington & The Christmas Visitor #LoveTheBear

Țara de origine a videoului: Marea Britanie
Agenție de creație: Grey London
Agenție media: Mindshare

 

8. [Samsung] Samsung Galaxy S8 and S8+: Official Introduction

Țara de origine a videoului: Coreea de Sud
Agenție de creație: Cheil
Agenție media: Starcom Worldwide

 

9. [Heineken] Heineken | Worlds Apart | #OpenYourWorld

Țara de origine a videoului: Olanda
Agenție de creație: Publicis London
Agenție media: Mediavest Spark

 

10. [EDEKA] EATKARUS – EDEKA Werbung #issso

Țara de origine a videoului: Germania
Agenție de creație: Jung von Matt
Agenție media: OMD

Notă: Topul YouTube Ads Leaderboard pentru UE28 este realizat pe aceleași repere ca și cel din România, luându-se în considerare vizualizările și interacțiunile la nivelul tuturor țărilor Uniunii Europene.

 

Aneta Pleșa (Analytical Consultant Google): "Ne bucurăm să avem singurul spot din Europa Centrală și de Est prezent în topul european al celor mai populare anunțuri video promovate pe YouTube în 2017. În ambele topuri, atât cel românesc, cât și cel la nivelul întregii Uniuni Europene, predomină două direcții de transmitere a mesajului. Pe de o parte se remarcă poveștile cu latura emoțională, de obicei legate de familie și copii, iar de cealaltă, muzica: sunt utilizate piese sau fragmente originale create special pentru campania respectivă. Lista europeană conține și două spoturi care au abordat teme sociale - situația refugiaților sau problemele legate de percepțiile stereotipe despre gen și rolurile în societate. Ingredientul succesului pentru brandurile câștigătoare a fost evident arta de a genera interes și emoții."

 

Vlad Petre (Managing Director Saatchi&Saatchi + The Geeks): "Vestea prezenței în acest top ne onorează și ne bucură foarte mult, cu atât mai mult cu cât nu este o distincție subiectivă acordată de un juriu de festival, ci un rezultat bazat pe indicatori clari și un algoritm bine pus la punct. Noi, la Saatchi&Saatchi + The Geeks nu ne-am propus, așa cum de altfel nu ne propunem niciodată, doar “să facem un viral”, ci să producem o campanie care să aducă rezultatele de business agreate în brieful clientului. Ne-am propus, desigur, și să avem o execuție interesantă pentru oamenii care o privesc, care să le dea motive să o trimită mai departe și la care să se uite cu plăcere de mai multe ori. Dar viralizarea nu a fost principalul obiectiv. Consideram ca popularitatea este un atribut pe care o campanie îl dobândește dacă se respecta și se aplică corect toate principiile enumerate anterior. Faptul că #bebebine a reușit să depășească obiectivele de business și, în plus, să fie între primele 10 reclame video din Europa este încă o confirmare binevenită a faptului că, într-o lume a sharing-ului, a încerca să faci conținut de calitate și nu simple reclame este o cale către succes."

 

Marius Funie (Brand Manager OLX): "Succesul #Bebebine a însemnat pentru noi o confirmare că nu există ceva mai important într-o campanie decât timpul dedicat cunoașterii targetului, cu cât îți aloci mai mult timp în etapa aceasta, cu atât îți crești șansele de reușită. Odată ce ne-am asumat lucrul acesta, cu un plus de curaj și cu încredere în agenția noastră, am ajuns să ne bucurăm de 40% creștere în categorie, de cea mai virală campanie a brandului și de gândul că am strecurat un scurt moment de relaxare în viața mămicilor."

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Mindshare

Mindshare are a global, multi-award winning, media agency network of 9300 people across 86 countries united by the desire to create new media experiences. What we do Modern marketing requires more than just media... vezi detalii »

Wavemaker Romania

Exceptional growth requires uncomfortable change.We do our best work for brands who relish being provoked to go further and faster, together.   That’s why we’ve built Provocative Planning, a... vezi detalii »

Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Starcom MediaVest

Agentia Starcom MediaVest Group este parte din cea mai mare retea de media din lume, SMG Worldwide, si din grupul de comunicare Leo Burnett. Infiintata in 2000, Starcom este prima agentie de media din Romania... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related