The DisCO2unt Billboard câștigă Lucrare Lunii în Top 3 ADC iunie

The DisCO2unt Billboard câștigă Lucrare Lunii în Top 3 ADC iunie

Cele mai bune execuții de TV, Digital, Outdoor și Radio ale lunii iunie sunt prezentate de ADC România într-un Top 3 ADC divers: cu 10 proiecte care vorbesc despre educarea populației și lupta împotriva poluării, despre responsabilitate, momente de bucurie, publicitatea altfel sau examenul de Bacalaureat. Lucrarea Lunii iunie este The DisCO2unt Billboard, semnată de Publicis România pentru Renault.

 

LUCRAREA LUNII

Renault și Publicis România câștigă Lucrarea Lunii iunie pentru campania The DisCO2unt Billboard.

 

Pentru că București este cel mai aglomerat oraș al Europei și astfel una dintre cele mai poluate capitale europene, Renault și agenția Publicis au creat o campanie de discount pentru Renault Zoe – un vehicul electric cu zero emisii, al cărui preț scade odată cu creșterea nivelului de poluare.

Raportul invers proporțional dintre prețul Renault Zoe și nivelul de noxe din București a fost prezentat în timp real pe billboardul digital din zona Cocor. În acest mod consumatorii puteau achiziționa modelul Zoe la un preț mai mic și contribui la scăderea nivelului de poluare. Echipa: Romulus Petcan | Group Creative Director & Gabriel Gherca | Group Creative Director.

 

Mi-a plăcut mult ideea pentru cât de bine se folosește de context. Întâlnirea dintre ecologic și economic e reliefată tehnologic printr-o mecanică simplă. În România, comportamentul eco trebuie extrastimulat financiar. Nu te poți baza doar pe valori,  trenduri și prima de la stat. Povestea ideii e interesantă la scară largă, nu doar pentru prospecți, iar justificarea discount-ului e pe cât de adevărată pe atât de surprinzătoare. Ah, și încă ceva, oricine o vede îi ține pumnii, ne-am dori să rupă în vânzări.“, declară Cătălin Rusu | Chief Creative Partner & CEO Rusu+Borțun & membru ADC*RO.

 

TV

Categoria TV prezintă în luna iunie următoarele Mențiuni:

Online sau offline, mereu împreună - campanie realizată de agenția Publicis România pentru Orange 4G, al cărei spot prezintă micile momente de bucurie în care online-ul și offline-ul se întâlnesc și cum poți fi mereu aproape de pasiunile tale, fie în real life, fie online.

Echipa este formată din: Silviu Nedelschi | Executive Creative Director, Vlad Mihai | Art Director & Vlăduț Tănase | Copywriter.

 

 

Povești cu final fericit, campania creată de Apa Nova București, împreună cu Porter Novelli este o campanie de conștientizare și are ca scop educarea și reducerea de deșeuri nepermise aruncate în sistemul de canalizare. Echipa: Ana-Maria Bălan | Creative Director, Tudor Năstase | Senior Art Director & Mădălina Buhoș | Copywriter.

 

#unboxtomorrow este o campanie creată de Raiffeisen și Publicis România, care vorbește despre misterul viitorului și despre cum a fi responsabil înseamnă să fii mereu pregătit pentru ziua de mâine, să fii #tomorrowproof. 

Echipa este formată din: Răzvan Bănică | Art Director & Ionuț Iordache | Copywriter.

 

 

DIGITAL       

În categoria Digital, Locul 1 revine agenției Jazz Communication care, împreună cu Netflix România, a răspuns provocării primite din partea meșterului popular Paul Boța în contextul lansării unui nou sezon Lucifer. Meșterul i-a propus lui Lucifer să devină model pentru măștile sale populare, iar protagoniștii serialului au răspuns printr-un video în care poartă măștile primite, uimiți de faptul că în România diavolul arată diferit. Echipa creativă: Răzvan Raicu | Senior Art Director & Andrei Antal | Copywriter.

 

 

Campania Kafune is hiring celebrities câştigă Locul 2 în categorie. Kafune şi agenția Papaya Advertising prezintă un nou spot, de data aceasta cu Dragoş Bucur în rol principal. Acesta reinterpretează o scenă din filmul „Polițist, adjectiv” pentru a arăta modul special în care se bea varianta Intenso și a oferi un exemplu celor de la Kafune despre cum trebuie să fie publicitatea.    

 

 

La egalitate de puncte, Locul 3 revine către următoarele campanii:

Pentru a veni în ajutorul celor care abia au absolvit liceul și se pregătesc să susțină examenul de Bacalaureat, Netflix prezintă Examen la materia Netflix – o serie de postări care pun în oglindă personaje celebre ale literaturii române și personaje prezente în serialele Netflix. Comparațiile precum cea dintre Lică Sămădăul și Pablo Escobar au rolul de a explica faptul că analiza serialelor poate fi un bun exercițiu pentru analiza literară.

 

WWF revine cu o nouă campanie, alături de agenția Momentum România - #Culoripecalededispariție.

Mesajul este acela de a proteja culorile naturii și biodiversitatea. Spotul manifest prezintă lista lungă a culorilor pe cale de dispariție și adaugă fiecărei culori un animal sau o parte din natură care se află în pericol. Scopul campaniei este de a aduce împreună comunități, artiști și branduri diferite care să susțină cauza salvării biodiversității planetei. Echipa: Paul Păun | Art Director & Călin Marcu | Senior Copywriter, Javier Gelpi de Fez | Senior Copywriter, Diana Voinea | Copywriter.

 

 

Mențiune în categoria Digital primește campania Dovezi de iubire pentru Carrefour, semnată de Publicis România.

Campania prezintă o serie de video-uri scurte cu momente și gesturi care țin loc de dovezi de iubire. Un playlist al poveștilor poate fi urmărit pe canalul de Youtube al Carrefour România.  Echipa: Titus Dumitrescu | Executive Creative Director, Irina Stoleru | Senior Art Director, Sherin Arabo | Digital Art Director & Otilia Coman | Senior Copywriter, Casiana Horobeanu | Junior Digital Copywriter, Elena Cârcu | Junior Copywriter.

            

 

OOH

Renault și Publicis România câștigă și Locul 1 în categoria OOH cu The DisCO2unt Billboard.

 

RADIO

Mențiune în categoria Radio au METRO și Geometry Global pentru Cumperi mai mult, plătești mai puțin.

Campania continuă cu noi spoturi în care Pavel Bartoș este gazda unui game-show numit ”Cumperi mai mult, plătești mai puțin și... profiți din plin”, iar execuțiile Radio fac trimitere și la celelalte medii folosite în campania integrată, pentru a explica beneficiile aduse de METRO. Echipa este formată din: Mihai Fetcu | Creative Director, Rareș Dumitrel | Group Creative Director, Andreea Deliu | Art Director, Dan Costea | Senior Art Director, Costina Dinulescu | Senior Art Director & Cosmin Bumbăcea | Senior Copywriter.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Festivaluri

Sectiune



Branded


Related