La ce visează vloggerii români la început de drum. Samsung anunță câștigătorii Stream Your Dream

La ce visează vloggerii români la început de drum. Samsung anunță câștigătorii Stream Your Dream

 În drumul lor spre realitate, visele au nevoie de reziliență, imaginație, curaj, răbdare și, uneori, de superputeri. Sunt multe vise care se pierd pe drum, rătăcesc prea mult prin mintea posesorului sau renunță să treacă pragul realității. Visurile noilor generații de creatori, indiferent că sunt din România sau din alte părți ale planetei, sunt legate de o rețea comună. În online, șansele de împlinire sunt egale. Dar și aici, e nevoie de o construcție solidă pentru a ajunge să strălucească. 

Stream Your Dream Vlog Your Way Up este un program de mentorat ambițios lansat de Samsung pentru a veni în întâmpinarea visurilor noilor generații. Cea de-a cincea ediție a competiției a ajuns la sfârșit și și-a desemnat câștigătorii.

 

Doi ambasadori noi

Viitorul este creat, în fiecare zi, prin ideile lor. Noile generații nu își mai pun planurile pe hârtie, ci le împărtășesc cu ceilalți, în timp real, le dau mai departe și astfel prin contur și devin realitate. După șapte luni de căutat prin visele vloggerilor români aflați la început de drum, mai multe etape de filmat, mentorat în ale popularității online, evaluat și jurizat, Samsung anunță câștigătorii competiției Stream Your Dream Vlog Your Way Up, ediția a 5-a.

Anul acesta, doi concurenți s-au aflat la egalitate, așa că cel mai amplu program de mentorat dedicat creatorilor de conținut video are doi câștigători: Alexandru Ciobanu și Mădălina Varodi.

Pe lângă statutul de câștigători, cei doi devin oficial membri ai TeamGalaxy, echipa de brand ambassadori Samsung. Statutul de membru al TeamGalaxy se traduce prin: accesul la produse Samsung, invitații la evenimente exclusive Samsung, includerea într-un program global de creatori de conținut, precum și implicarea în campanii de brand.

„Știm că în România există foarte mult potențial în industria vloggingului, iar Samsung a venit în întâmpinarea acestui trend ascendent prin programul Stream Your Dream.

Ne-am propus să oferim celor din noua generație de creatori de conținut acces la tehnologia necesară pentru a crea materiale video, dar și la resurse valoroase, precum expertiza celor mai buni din domeniu și diferite workshopuri practice, a declarat Simona Panait, Director de Marketing Samsung România și Bulgaria.

Samsung a lansat această competiție pentru a sprijini noua generație de creatori de conținut. Așa cum a arătat și ultimele două luni, viitorul e în strânsă legătură cu industria video, iar tehnologia este instrumentul cu ajutorul căruia noua generație de vloggeri își vor lansa ideile în lume.

De altfel, cea de-a cincea ediție Stream Your Dream a pornit de la acest insight: consumul de video este în continuă creștere la nivel global și local. Românii consumă conținut video în special pe rețelele de social media, Facebook și YouTube fiind cele mai accesate aplicații în acest sens, arată un studiu realizat de GlobalWebIndex, alături de Starcom și Zenith. 

 

Drumul de la vis la vlog

Competiția inițiată de Samsung România, în parteneriat cu YouTube Premium, a debutat în noiembrie 2019, printr-un eveniment la care au participat cei care s-au înscris în program, cei cinci mentori, Andreea Balaban, George Buhnici, Noaptea Târziu, Maxmilian Ioan și Radu Constantin, care au împărtășit cu publicul secretele din spatele succesului lor în online, precum și reprezentanți din partea Google România și Samsung România.

Chiar la evenimentul de lansare a avut loc și o probă importantă a competiției. Participanții au filmat acolo un video scurt prin care au încercat să îi convingă pe mentori să îi aleagă în echipa lor. În urma acestui clip, fiecare dintre cei cinci mentori și-a format o echip de câte trei participanți care au trecut în etapa a doua a programului.

Etapa de mentorat a însemnat întâlniri one-to-one, sfaturi și feedback pe conținutul creat de participanți, accesul la workshopuri și evenimente organizate de Samsung și YouTube etc.

Etapa a doua a însemnat de asemenea un challenge acordat de Samsung și de mentori tuturor participanților – aceea de a realiza câte un video în fiecare lună, timp de trei luni, pe o anumită tematică.

Toți participanții au primit un Galaxy Note10+, telefonul oficial al campaniei, pe care l-au folosit pentru a-și filma și edita materialele înscrise în competiție.

 

Jurizarea

Clipurile au fost apoi analizare de mentori, echipa Samsung, echipa YouTube și echipa MSL The Practice. Criteriile de jurizare au fost următoarele:

Calitatea și creativitatea conținutului
Calitatea editării și montării materialului
Calitatea exprimării și a modului de prezentare
Modul in care participanții au aplicat cele învățate in cadrul sesiunilor de mentorship – criteriu jurizat doar de mentori. 

În urma acestei evaluări, a fost ales câte un câștigător din fiecare echipă: Mădălina Varodi, din echipa Andreei Balaban, Alexandru Ciobanu, din echipa lui George Buhnici, Cătălin Romeo, din echipa celor de la Noaptea Târziu, Maria Nicolau, din echipa lui Radu Constantin și Andrei Dîrțu, din echipa lui Maximilian Ioan.

A urmat apoi o evaluare suplimentară pentru a desemna câștigătorul și, pentru că doi concurenți au obținut același punctaj, anul acesta, Stream Your Dream a avut doi câștigători: Alexandru Ciobanu și Mădălina Varodi. 

Suntem bucuroși de felul în care a decurs competiția anul acesta. Le mulțumim mentorilor pentru dedicare și îi felicităm pe toți participanții pentru evoluția lor de-a lungul acestor luni. De abia așteptăm să vedem ce vor pregăti în viitor.

Cât despre Alexandru și Mădălina, le urăm bun venit în TeamGalaxy”, a declarat Simona Panait, Director de Marketing Samsung România și Bulgaria.

Stream Your Dream este un proiect dezvoltat de Samsung România încă din 2017, pentru a susține formarea unei generații noi de micro-influenceri. Cele 4 ediții anterioare au fost gândite sub forma unor module cu tematică diferită adresând creatori de conținut cu pasiuni diverse (tehnologie, fotografie, călătorii etc.).

Ediția a cincea a fost și cea mai amplă și a fost dedicată exclusiv creatorilor de conținut video, indiferent de domeniu. Miza competiției a fost alegerea unui viitor membru al TeamGalaxy, echipa de brand ambassadori Samsung.

Ce ne învață noile generații de creatori video este că visele se împlinesc mai ușor când sunt împărtășite cu cei din jur, iar cu ajutorul tehnologiei, inspirația poate deveni contagioasă.

 

Echipele campaniei

Echipa MSL The Practice:
Monica Jitariuc – Managing Director
Sarah Stan-Boustani – Communication Director
Mihaela Ciocan - Account Executive

Echipa Leo Burnett:
Creație:
Andrei Nica – Group Creative Director
Oana Șandru - Copywriter
Bogdan Grozavu – Art Director
Brand Communication:
Adina Redeș – Brand Communication Director
Monica Iosif – Senior Brand Communication Manager
Production:
Sorin Deleanu – Producer
Alexandru Zlăvog - Producer

Echipa Samsung Romania:
Simona Panait - Marketing Director, Samsung România&Bulgaria.
Ioana Sigarteu - Corporate Communication Manager
Andreea Butnaru - Campaign & Category Marketing Manager
Oana Mita - IM Campaign & Category Superviser
Corina Enache - Social Media Specialist
Anca Badea - Marketing Specialist
Amelia Rusu, Events Specialist 

Echipa Google:
Dan Oros - Head of Marketing Romania
Irina Simion - Co-Marketing, EMEA

Echipa Godmother:
Denisa Pasalan - BTL Account Manager
Georgiana Vieru - Location & artist executive
Gabi Niculae - Art Director
Alice Gavril - Client Service Director
Claudiu Lovin - Production Manager
Valentin Văcăruș - Managing Director

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Starcom MediaVest

Agentia Starcom MediaVest Group este parte din cea mai mare retea de media din lume, SMG Worldwide, si din grupul de comunicare Leo Burnett. Infiintata in 2000, Starcom este prima agentie de media din Romania... vezi detalii »

Godmother

We are brand experience artisans Godmother inseamna pasiune. Pasiune pentru crearea unor experiente de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde intre brand si consumator. Ne propunem sa inspiram audientele prin... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related