43 de premii oferite la a doua editie ADC*RO Awards

43 de premii oferite la a doua editie ADC*RO Awards
Sursa Foto: Facebook.com/ArCuB.Bucuresti

A doua editie ADC*RO Awards si-a desemnat aseara castigatorii in cadrul unei gale organizate la ArCuB si prezentate de Micutzu si Dragos Tetelu. Discursul de inceput al galei a fost tinut de Ema Prisca (Presedintele ADC Romania), care a comentat calitatea slaba a inscrierilor:  "Suntem ingrijorati de nivelul creativ scazut al advertisingului romanesc, reflectat de numarul mic de lucrari inscrise si de calitatea majoritatii lucrarilor participante la festivalul ADC Awards Romania. Suntem ingrijorati si n-ar trebui sa fim singurii. Campaniile de comunicare mediocre sunt mai putin eficiente. E demonstrat. Tot ele sunt cele care omoara entuziasmul oamenilor din agentii, creativilor, iar fara entuziasm nu pot iesi lucruri diferite, inovatoare. ADC Romania indeamna la reflectie si la dialog cu celelalte structuri ale industriei, pentru a incerca sa schimbam ceva".

Juriul a fost prezidat de Marco Cremona (Executive Creative Director, Y&R Moscova): "In primul rand, as vrea sa multumesc ADC Romania pentru invitatia de a conduce juriul de anul acesta, a fost o reala onoare si bucurie sa ma aflu aici, am cunoscut multi creativi talentati si am vazut cateva lucrari foarte, foarte bune. Mai mult, cred ca am inteles secretul creativitatii romanesti: pasiunea. M-am gasit in centrul unor dezbateri pasionate, dar constructive, si am vazut multa energie in aceasta industrie". Un interviu in care comenteaza lucrarile jurizate gasiti aici.

2013 vs 2012 in cifre: Anul acesta au fost inscrise 115 lucrari de la 30 de agentii si au fost oferite 43 de premii pentru 20 de agentii. La editia anterioara au fost inscrise 109 lucrari de la 24 de agentii si au fost oferite 41 de premii pentru 14 agentii.

Agentiile care au inscris lucrari la a doua editie ADC*RO Awards sunt: 23 Communication Ideas, 2ActivePR, IQads, BORTUN • OLTEANU , BrandUP Interactive, Digital Star, Draftfcb Romania, eJobs Group, Friends Advertising, Geometry Global, GMP Advertising&Webstyler, GolinHarris, Green Pixel Interactive, Jazz Communication, Kinecto International, Lowe & Partners (impreuna cu Mobile Works si BNP), McCann PR, Mercury360 Communications, MINDSHARE MEDIA (impreuna cu Wunderman Romania), Next Advertising, Nicola Porter Novelli, Papaya Advertising, People Public Relationships Agency, Propaganda & V8, Publicis Romania, Rogalski Damaschin Public Relations, Rusu+Bortun Brand Growers, SENIORHYPER (impreuna cu Initiative Media), The Geeks si THE PRACTICE Romania.

Printre agentiile care au lucrat premii la festivaluri internationale si nu au inscris lucrari la ADC*RO  sunt McCann Erickson, Saatchi & Saatchi si Graffiti BBDO.

Agentiile castigatoare la a doua editie ADC*RO Awards sunt: 2ActivePR, 23 Communication Ideas, BORTUN•OLTEANU, Draftfcb Romania, Friends Advertising, Geometry Global, GMP Advertising & Webstyler, GolinHarris, Mindshare Media, Next Advertising, Papaya Advertising, People Public Relationships Agency & Gavrila&Asociatii, Propaganda & V8, Publicis Romania, Rogalski Damaschin Public Relations, Rusu+Bortun Brand Growers si SENIORHYPER.

Cele mai premiate campanii ale serii au fost: “Why Don't You Come Over?” (campania Gandul.info & GMP Advertising + Webstyler a castigat 6 premii), “Mini Wreck” (campania Opel & Geometry Global a castigat 4 premii) si “Dogs” (campania Politia Rutiera Romana & Next Advertising a castigat 4 premii).

Au fost oferite urmatoarele premii speciale: premiul Best Copywriter a fost castigat de Mihai Gongu (Creative Director GMP Advertising) pentru campania “Why don’t you come over?”, iar premiul Art Director of the Year a fost castigat de Raluca Bararu (Art Director, Publicis) pentru lucrarea Nutrivet - "Dog". Premiul special Tanarul creativ al anului a fost castigat de echipa Daniel Dobrin (Copywriter, McCann Erickson) si de Alex Beltechi (Art Director, Three).

Marile premii, per categorii, au fost: 

TV:
Bronze: Politia Rutiera Romana & Next Advertising + Reload Film – “Dogs” 
Silver: Selgros Cash & Carry & Propaganda – “Hold up” 
Silver: Ciuc & 23 Communication Ideas – Basculanta “Tip Lorry”

Radio:
Silver: Carrefour & Publicis – “Broccoli"

Print: 
Bronze: Arctic TET Refrigeratos & GMP Advertising – "The Chicken Skin Cheesecake" 
Bronze: Nutrivet & Publicis – "Dog"

OOH:
Bronze: Silva & Friends Advertising + Jola Engineering - "Silva Laughdispenser"
Silver: Opel & Geometry Global – "Mini Wreck"
Silver: Gandul.info & GMP + Webstyler – "Why Don’t You Come Over?"

Online: 
Silver: Gandul.info & GMP + Webstyler – "Why Don’t You Come Over?"

PR: 
Silver: Politia Rutiera Romana & Next Advertising + Reload Film – “Dogs”
Gold: Gandul.info & GMP + Webstyler – "Why Don’t You Come Over?"

Direct Communication:
Bronze: Napolact & SENIORHYPER – "Be Your Own Milkman!"
Bronze: UniCredit Tiriac Bank & Draftfcb – "Football is in the heart" 
Gold: Opel & Geometry Global – "Mini Wreck"

Media:
Silver: DERO & MINDSHARE MEDIA - "DERO Disruption"

Integrated Campaigns: 
Silver: Gandul.info & GMP + Webstyler – "Why Don’t You Come Over?"

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

Mindshare

Mindshare are a global, multi-award winning, media agency network of 9300 people across 86 countries united by the desire to create new media experiences. What we do Modern marketing requires more than just media... vezi detalii »

Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Profero Bucuresti

Profero Bucuresti, afiliata la reteaua internationala MullenLowe Profero, este o agentie de digital advertising cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania, atat cu branduri locale, cat si... vezi detalii »

Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

FCB Bucharest

Cu o istorie si o experienta de peste 140 de ani in domeniul comunicarii, reteaua globala FCB include 150 de agentii in 90 de tari, avand peste 8.000 de angajati si este parte a Interpublic Group of Companies. In... vezi detalii »

Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related