Cheil | Centrade este singura agenție din România premiată cu aur la festivalul internațional Luum Awards

Cheil | Centrade este singura agenție din România premiată cu aur la festivalul internațional Luum Awards

Agenția de comunicare integrată și data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al rețelei Cheil Worldwide, este este singura agenție din România cu un trofeu de aur la Luum Awards, unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale dedicate responsabilității sociale, ce premiază exclusiv cauze sociale, civice sau de protecția mediului.

Aurul obținut de Cheil | Centrade în categoria “Comunicare instituțională: ONG-uri, comunități și asociații” este o recunoaștere a creativității campaniei “Unele măști rămân”, dezvoltată alături de Asociația ANAIS, campanie ce și-a propus să readucă atenția asupra violenței domestice în contextul renunțării la mască.

În România, autoritățile au decis încheierea stării de alertă pe 8 martie, odată cu Ziua Internațională a Femeii, și renunțarea la mască începând cu 9 martie. Cu toate acestea, foarte multe românce au avut nasul și gura în continuare acoperite de palma unui partener abuzator sau de propria palmă, speriate sau descumpănite în situații de violență domestică. Pandemia violenței domestice continuă sub numeroase forme: violență fizică, psihologică, economică, cibernetică, socială, sexuală sau spirituală.

Inițiativa a atras atenția asupra acestui flagel, dar și donații cu ajutorul cărora Asociația ANAIS a oferit sprijin și consiliere juridică și psihologică victimelor violenței domestice.

În această ediție a Luum Awards au participat rețele ca AKQA, BBDO, Cheil, DDB, Dentsu, Edelman, McCann, Ogilvy, Saatchi și au fost premiate campanii cu rezultate notabile precum “The Cost of Inequality” sau “Morning After Island”, care au fost premiate și alte festivaluri importante de publicitate, inclusiv Cannes Lions.

„Credem în doing good with data, de aceea am folosit povești reale ale victimelor, reinterpretate cu ajutorul actorilor. Am preluat cele mai întâlnite patternuri de violență domestică: - violența cibernetică (publicarea non-consensuală de informaţii şi conţinut grafic intim), violența economică (restricționarea veniturilor), violența spirituală (interzicerea accesului la valori religioase), violența psihologică (gelozia și controlul) sau violența socială (interzicerea întâlnirilor cu prietenii și familia), pentru a arăta că violența nu e doar cea fizică, pe care o recunoaștem la prima vedere, ci are și forme ascunse.”, explică Denisa Armașu, Group Creative Director, Cheil | Centrade.

 

„Am colaborat excepțional cu Balint Hajagos, în calitate de regizor și fotograf, cu casa de producție Almost Ready și cu studioul de producție Chainsaw Europe. Cu ajutorul lor, am reușit să creăm o campanie foarte crafted în doar trei zile și să fim live exact în data ridicării restricțiilor.”, adaugă Carmen Miruță, Client Service Director, Cheil | Centrade.

 

„Creativitatea acestei campanii a fost recunoscută până acum și în Lürzer’s Archive, dar și în festivaluri internaționale de advertising, MAD Stars din Korea fiind un exemplu elocvent. Faptul că publicul și juriile internaționale au apreciat mesajul nostru ne onorează și ne motivează să continuăm lupta împotriva violenței domestice, alături de Asociația ANAIS.”, completează Mihai Gongu, Executive Creative Director, Cheil | Centrade.

 

Echipele:

Echipa Cheil | Centrade:
Mihai Gongu - Executive Creative Director

Denisa Armașu – Group Creative Director
Radu Rebei – Senior Art Director
Carmen Miruță – Business Lead / Client Service Director
Ana Maria Rădulescu - Senior Account Manager
Veronica Bratu – Social Media Manager
Monica Garbur - AV Producer
Miruna Baias – Strategy Head
Mihaela Iamandi – Traffic Director
Ana Maria Gavrilă – PR Specialist

Echipa Asociația ANAIS:
Carmen Nemeș - Președinte

Mihaela Mangu Darvariu – Director Executiv
Adela Szenteș – Psihoterapeut

Casa de producție: Almost Ready
Balint Hajagos – Regie

Balint Hajagos - Fotografie
Ahmad Askar – Asistent Cameraman
Dana Pavelescu – Director Casting
Dora Codita – Make-up
Anca Săveanu – Actriță
Camelia Darie – Actriță
Simina Mateescu – Actriță
Iulia Aramă – Actriță
Helena Silva Schmidt - Actriță

Post-producție: Chainsaw Europe
Diana Gordon - Coordonator

Hasan Nasser - Editor sunet & masterizare
Smaranda Paraschiv – Director imagine

Voice Over
Judith State
Oana Holban
Radu Bânzaru

ANAIS este o asociație umanitară având ca principală misiune apărarea drepturilor celor care nu se pot apăra singuri: femei, copii, dar și familii nevoiașe și alte categorii defavorizate. Membru al WAVE (Women Against Violence Europe), ANAIS oferă consiliere psihologică, asistență juridică, sprijin material și moral, acțiuni și politici publice dezvoltate în parteneriat cu autoritățile și campanii de conștientizare și informare.

Agenția digitală full service Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare integrată din România și servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, PROFI România, Hochland România, First Bank, Nivea, Ursus Breweries, NN România, Carrefour România, Alpin 57 Lux, Mondelez, Raiffeisen Bank, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way.

În 2018, Cheil | Centrade București a lansat divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Înființată în 2022, divizia de Digital Media completează mixul de servicii pe care agenția îl pune la dispoziția clienților săi, beneficiind și de avantajul propriului centru de servicii digitale și analiza datelor. Diviziile DIA şi Digital Media oferă clienților soluții digitale personalizate, folosind cele mai noi instrumente analitice din sfera digitalului.

În 2022, Cheil | Centrade a obținut primul Grand Prix românesc la IAB Mixx Awards Europe cu campania “Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină” pentru Asociația ANAIS, Aurul, Argintul și două trofee de Bronz la Premiile Effie, șapte medalii la Webstock, două premii de excelență la Video Gaming Awards, precum și două trofee Crystal la MAD Awards. În 2021, Cheil | Centrade a obținut cele mai multe premii (16 lucrări finaliste și 7 medalii) la Webstock Awards, a fost cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards, a obținut Marele Premiu al IAB MIXX Awards și trofeul Gold la Internetics. Totodată, a obținut 5 nominalizări și 3 trofee la Premiile Effie în categoriile tech, energie, banking și asigurări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

SectiuneBranded


Related