Lectii invatate la Effie 2009

Joi seara, la Gala Premiilor Effie 2009, am aflat o multime de lucruri: cum sa scrii un case de Effie, cum sa te bucuri de victorie, cum sa iti faci intrarea grandios, cum sa fii o agentie mica, dar eficienta, cum sa te mentii in top, cum sa castigi un Effie cu o campanie controversata, cum sa pleci cu demnitate. Sa le luam pe rand.

Cum sa scrii un case de Effie
Singurul premiu acordat in categoria Food Products II, adica Dulciuri, a fost un Silver pentru Graffiti BBDO, pentru campania Snickers - Urban Areena. Pe scena, Ema Prisca (Creative Director, Graffiti BBDO) a povestit cum au decurs lucrurile: "a fost un pitch, l-am castigat, clientul a fost de acord sa implementam exact ce au prezentat si am castigat iar. " Iar Stefan Chiritescu (Head of Planning Graffiti BBDO) a adus in discutie eterna problema cand scrii un case pentru Effie: "Cum naiba aratam ROI-ul?", mai ales in contextul initiativei unui grup de planneri, membri ai APG Romania: Stefan Stroe, Bogdana Butnar, Diana Ceausu, Elena Ionita, Costin Radu, Razvan Matasel, din care a facut parte si Stefan Chiritescu, de a intocmi un indrumar pentru scrierea case-urilor de Effie. Ei bine, fara modestie el a afirmat pe scena din Fratelli: "Cred ca este primul caz in care pot sa spun cu mana pe inima ca am aratat ROI-ul".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »

Festivaluri

Sectiune



Branded


Related