Cheil | Centrade devine noul partener de comunicare integrată al Alpin 57 Lux și lansează campania „Dezgheață copilul din tine!” pentru brandul Fulg de Nea

Cheil | Centrade devine noul partener de comunicare integrată al Alpin 57 Lux și lansează campania „Dezgheață copilul din tine!” pentru brandul Fulg de Nea

Agenția de comunicare integrată și data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al rețelei Cheil Worldwide, devine, în urma unui proces competitiv de pitch, noul partener pentru servicii de comunicare integrată al Alpin 57 Lux, o companie cu peste 30 de ani de tradiție pe piața locală în domeniul înghețatei și nu numai.

În 2016, Alpin 57 Lux a intrat într-o nouă etapă de creștere, devenind parte din grupul Food Union, unul dintre cei mai importanți jucători internaționali.

Cu un portofoliu diversificat, cu peste 60 de sortimente de înghețată și branduri precum Transalpina, Fulg de Nea, Suplette sau Tedi, produsele Alpin sunt disponibile într-o rețea de distribuție în continuă expansiune ce include atât comerțul tradițional, cât și comerțul modern, iar în prezent pot fi comandate și acasă pe vreaualpin.ro, pentru cei care locuiesc în Cluj sau Bucureşti.

Cheil | Centrade va oferi servicii integrate de comunicare pentru tot portofoliul Alpin 57 Lux, de la strategie de poziționare, campanii de awareness & tactice, până la strategie de media planning & media buying.

„România reprezintă o piață cheie și un pilon important de creștere în strategia grupului nostru, ceea ce ne impune alianțe solide care să ne ajute să ne atingem obiectivele de comunicare, dar și de business. Ne-am bucurat să găsim în Cheil | Centrade expertiza integrată de care aveam nevoie: strategie de comunicare distinctă în piață,  creație îndrăzneață conectată la publicul tânăr, dar și o strategie de media eficientă ce maximizează canalele digitale și parteneriatele cu influencerii pentru a amplifica mesajul de brand. Recenta campanie pentru Fulg de Nea este cel mai bun exemplu în acest sens.”, subliniază Natalia Gelshtein-Kishsh, CEO Alpin 57 Lux. 

„Suntem onorați să primim acest vot de încredere și să contribuim la creșterea viitoare a Alpin 57 Lux, în unul dintre cele mai dinamice și competitive sectoare din România. Suntem încrezători că experiența noastră de afaceri, abordarea integrată, echipa sudată și knowhow-ul unic în analiza datelor se vor combina pentru a transforma portofoliul partenerilor noștri într-unul din cele mai carismatice branduri din industria FMCG din România.” adaugă Radu Florescu, CEO Cheil | Centrade. 

„Ne bucură foarte mult acest parteneriat pentru că ne-a provocat să găsim soluții laterale pentru a maximiza impactul bugetului oferind conținut de brand snackable, pe diferitele segmente cheie ale publicului țintă. Pentru cei între 18 și 34 de ani, am creat un challenge în TikTok, rețeaua socială cu cea mai rapidă evoluție din ultimul an. Pentru amplificarea campaniei am folosit Facebook Ads, dar și rețeaua Google Ads Display, cu execuții în diverse formate.”, completează Ecaterina Matei, Head of Digital Media Cheil | Centrade.

Colaborarea a debutat cu un teritoriu de brand proaspăt și o campanie intitulată „Dezgheață copilul din tine!” pentru pentru Fulg de Nea, cel mai popular brand din portofoliul de înghețată.

„Fulg de Nea este cel mai apreciat produs din portofoliul Alpin57 Lux și a fost votat produsul anului în 2020. Unul din motivele pentru care Fulg de Nea e atât de îndrăgit este inovația la nivel de produs. 2022 este anul în care s-au lansat atât produse foarte populare cum sunt vafele, dar și SKU-uri unice pe piață, în formate neconvenționale, cu lapte proaspăt. Donats și Pătrățel ne-au oferit șansa să poziționăm Fulg de Nea într-un mod distractiv și, în același timp, aproape de consumator.

Platforma de comunicare Fulg de Nea, “Dezgheață copilul din tine!”, surprinde mindsetul în care toți oamenii intră atunci când se bucură de o înghețată: bucurie simplă și copilăroasă. Teritoriul copilăriei e un teritoriu clasic pentru înghețată, dar greu de abordat astfel încât și adulții, dar și cei mici să se poată regăsi în el - astfel că misiunea noastră în prima campanie a fost una simplă: să demonstrăm că dacă oamenii sunt mai copilăroși, distanțele dintre generații se micșorează.”, precizează  Miruna Baias, Strategy Head Cheil | Centrade.

„Consumatorii încearcă să evite tot mai mult reclamele convenționale, aşa că ne-am propus să avem o abordare complet diferită. Echipa a inventat o provocare inedită care să genereze conținut de brand în manieră organică: cei de pe TikTok au fost invitați să posteze un filmuleț amuzant cu un adult din familie care se comporta ca un adolescent, pentru a câştiga premii cool puse în joc.”, notează Carmen Miruță, Client Service Director, Cheil | Centrade.

Influencerii Iuliana Beregoi şi Dania şi-au provocat parinții să „dezghețe copilul din ei” şi să accepte provocarea Fulg de Nea. Astfel, Iuliana și-a provocat mama să danseze împreună cu ea pe noua ei melodie.

@iulianaberegoi Dezgheață copilul din tine! Încarcă filmul pe profilul tău public cu tag @Alpin57lux și #adultiisuntcopii ♬ sunet original - Iuliana Beregoi

Iar Dania l-a provocat pe tatăl ei la un challenge de face painting:

@ninjagirldraws Fulg de Nea te provoacă: încarcă filmul tău cu tag @Alpin57lux și #adultiisuntcopii pe profilul tău public și câștigă una dintre cele 3 super-drone! #art #painting ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

 

„Ne-am bucurat să vedem un răspuns foarte bun din partea comunității TikTok cu tot felul de soluții amuzante ale adulților de a retrăi copilăria şi toate nebuniile ei.”, remarcă Alexandru Roşca, Group Creative Director, Cheil | Centrade. 

 

 

 

„Pentru a deschide fanilor Fulg de Nea pofta de filmulețe amuzante, am ales un premiu inedit pentru categorie – o dronă de filmare. Pe partea de produs am avut în focus cele patru noi sortimente ale gamei: înghețatele cu forme inovative Donuts şi Pătrățel, dar şi Vafele cu umplutură de coacăze-mure şi glazură de ciocolată.”, completează Bianca Cauc-Bitu, Account Director, Cheil | Centrade.

Credits:

Echipa Alpin 57 Lux:
Andreea Luca -  Marketing Manager
Iuliana Plitea -  PR Specialist 

Echipa Cheil | Centrade:

Creative & Project Management
Mihai Gongu - Executive Creative Director
Alexandru Roșca, Alina Zaharescu – Group Creative Directors
Sorana Popescu – Graphic Designer
Miruna Baias – Strategy Head 
Carmen Miruță – Business Lead / Client Service Director
Bianca Cauc-Bitu – Account Director
Alexandra Dinu - Account Manager
Bianca Colcea – Jr. Social Media Specialist
Cosmin Slăbescu - Head of Digital Development
Monica Garbur – AV Production
Mihaela Iamandi – Traffic Director 
Dan Butoi – DTP 

Media 
Ecaterina Matei - Head of Digital Media
Anton Georgescu, Simona Stan - Digital Media Managers

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România, parte a grupului leton de producţie şi distribuţie alimentară la nivel global, Food Union. Compania își desfășoară activitatea în fabrica din Sebeș, județul Alba, cu ajutorul a peste 500 de angajați. Portofoliul său include peste 60 de sortimente de înghețată sub diferite branduri, precum și o gamă de 30 de produse de patiserie și înghețată HoReCa. Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România a plasat Alpin 57 Lux pe locul întâi în rândul producătorilor autohtoni de înghețată, timp de 5 ani consecutivi. Din 2001, Alpin 57 Lux și-a extins portofoliul cu o gamă de produse de patiserie și brutărie congelată.

Agenția digitală full service Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare integrată din România și servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, PROFI România, Hochland România, First Bank, Nivea, Ursus Breweries, NN România, Carrefour România, Alpin 57 Lux, Mondelez, Raiffeisen Bank, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way.

În 2018, Cheil | Centrade București a lansat divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Înființată în 2022, divizia de Digital Media completează mixul de servicii pe care agenția îl pune la dispoziția clienților săi, beneficiind și de avantajul propriului centru de servicii digitale și analiza datelor. Diviziile DIA şi Digital Media oferă clienților soluții digitale personalizate, folosind cele mai noi instrumente analitice din sfera digitalului. 

În 2022, Cheil | Centrade a obținut primul Grand Prix românesc la IAB Mixx Awards Europe cu campania “Guilt Gifts Puppetry” pentru Asociația ANAIS, Aurul, Argintul și două trofee de Bronz la Premiile Effie, precum și două trofee Crystal la MAD Awards. În 2021, Cheil | Centrade a obținut cele mai multe premii (16 lucrări finaliste și 7 medalii) la Webstock Awards, a fost cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards, a obținut Marele Premiu al IAB MIXX Awards și trofeul Gold la Internetics. Totodată, a obținut 5 nominalizări și 3 trofee la Premiile Effie în categoriile tech, energie, banking și asigurări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related