Cheil | Centrade și Samsung România celebrează fetele din Gaming prin noua campanie “Share Your Power”

Cheil | Centrade și Samsung România celebrează fetele din Gaming prin noua campanie “Share Your Power”

Compania de consultanță în comunicare strategică și data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al rețelei Cheil Worldwide, semnează noua campanie ce celebrează femeile din Gaming, „Share Your Power”. În 2022, Cheil a fost cea mai premiată rețea la nivel global pentru proiecte în Gaming, campanii precum „The Cost of Bullying”, „Quest for Dyslexia” sau „The Battle Inside” obținând trofee importante la Cannes, Clio Awards, The One Club, LIA sau Spikes.

Lansat la finalul lunii martie, lună dedicată femeilor, proiectul „Share Your Power” face parte din platforma de comunicare #PlayOnWithSamsung, ce reunește toate acțiunile brandului din zona de gaming, precum participarea la evenimentele de profil, inițiative ale creatorilor de conținut de gaming, precum și organizarea de competiții de gaming proprii. Protagonistele proiectului sunt fetele din squadul de gaming al brandului, #GRLPWR, respectiv: Ana Dumbravă, AlexaTV, Karinul, Adrii Von B, Antonia Nuckle și Reddysh. GRL Power a fost concepută pentru a inspira și a încuraja fetele să își urmeze pasiunea în gaming, în ciuda prejudecăților, și este formată din creatoare de conținut din gaming, cât și fete din alte domenii (entertainment, esports), pasionate de gaming. Samsung le susține prin includerea în campanii locale de brand și participarea la evenimente de gaming, dorind astfel să inspire comunitatea feminină și să îi dea puterea de a crește pe mai departe.

„Share Your Power”, inițiativa ce susține egalitatea de gen în gaming, a fost gândită ca un proiect complex, ce se se desfășoară în două etape. Prima constă într-o serie de interviuri cu fiecare din cele șase supergirls din echipa #GRLPWR. Seria de video-uri, intitulată „Power Stories”, adună poveștile lor despre primii pași în lumea gaming-ului, obstacolele peste care au trecut, discriminările pe care le-au înfruntat, dar și despre evoluția acestui ecosistem, în care fetele pot să se bucure de normalitatea de a juca și concura, fără să lupte cu prejudecăți. Poveștile pot fi urmărite pe YouTube, accesând #ShareYourPower sau pe pagina dedicată campaniei.

Cea de-a doua activare, parte din aceeasi campanie, este “Challenge me on Twitch”. Timp de 3 zile, Reddysh, Antonia Nuckle și Adrii Von B își provoacă audiența de pe Twitch în sesiuni live de gaming.

"Reprezentarea feminină în gaming este în continuare un aspect de urmărit în România, lucru pe care l-am observat de-a lungul timpului împreună cu echipa Samsung de gamerițe, GRL PWR.  Astfel, în martie - Luna Femeii - am avut ocazia perfectă de a aduce în atenție acest subiect, pentru a încuraja viitoarea generație de fete și femei pasionate de jocuri video să se afirme și să urmeze exemplele reale de succes ale membrelor echipei GRL PWR. Tehnologia Samsung le oferă sprijinul necesar pentru a face performanță și pentru a-și face vocea auzită. Contribuția fetelor la industria de gaming din România este una considerabilă, de aceea le dedicăm campania «Share Your Power». Credem că este important să existe un mediu incluziv și încercăm să contribuim cât mai mult la dezvoltarea lui. Colaborarea cu Cheil | Centrade ne-a permis să amplificăm vocea și mesajul fetelor din gaming în România.”, remarcă Simona Panait, Head of Marketing, Samsung România & Bulgaria.

„Platforma #PlayOnWithSamsung dezvoltată de Samsung în parteneriat cu Cheil | Centrade a devenit un reper pentru pasionații de gaming din România, oferind un mediu incluziv în care toți jucătorii sunt acceptați indiferent de gen sau vârstă. Ca rețea cu un ADN digital puternic, Cheil este mândră să fie partenerul în comunicare al acestei platforme și să dezvolte campanii precum «Share Your Power», care susțin și promovează femeile din industria de gaming din România. Ne bucurăm că proiectul #PlayOnWithSamsung a fost recunoscut de-a lungul timpului prin premii importante câștigate la festivaluri, cum ar fi Aur la Romanian PR Awards (2022), Best Gaming Comunicator (2021) și Best Communicating Campaign through Special Gaming Events (2022) la Video Gaming Awards, un Argint și un Bronz la Effie (2022), dar și două trofee la Webstock (2022), confirmând astfel angajamentul nostru de a aduce valoare și inovație creativă în domeniul gamingului.”, adaugă Petruța Ciuică, Digital Strategy Head, Cheil | Centrade.

„După «Flip the Contrasts», «Share Your Power» este a doua campanie Samsung lansată în decurs de o lună, realizată de femei, împreună cu femei, pentru femei, lucru de care sunt extrem de mândră. Marketingul digital și Gaming-ul se completează reciproc, iar din punct de vedere creativ acest lucru ne oferă posibilități infinite de a construi proiecte complexe, care să aducă plus valoare brandurilor și consumatorilor, cum ar fi: live streaming, campanii cu influenceri, campanii în Social Media, strategii digitale și creative, materiale audio-video etc. De altfel, la nivel de rețea, Cheil a investit semnificativ în industria de Gaming, înțelegând potențialul enorm pe care aceasta îl are și cum poate fi exploatat pentru a crea campanii de marketing digitale de succes.”, completează Denisa Armașu, Group Creative Director, Cheil | Centrade.

 

Credits:

Echipa Samsung România: 
Simona Panait - Head of Marketing Division, Samsung Electronics România & Bulgaria
Sabina Știrb – Communications & CC Manager, Samsung Electronics România
Oana Mîță - MX Campaign & Category Coordinator Samsung, Samsung Electronics România
Corina Sandu – Campaign & Categories Manager, Samsung Electronics România
Sara Cristina Elsheikh – PR Specialist, Samsung Electronics România
Raluca Alexe – Social Media Specialist, Samsung Electronics România 

Echipa Cheil | Centrade: 
Mihai Gongu - Executive Creative Director
Simona Costea - Global Business Leader
Monica Garbur – Head of A/V Production
Camelia Cucu – Sr. Digital Account Manager
Raul Ciceu - Senior Art Director
Denisa Armașu – Group Creative Director
Ana Constantin – Art Director
Iarina Comănescu – Copywriter
Petruța Ciuică – Digital Strategy Head
Gabriela Ursu – Social Media Manager
Cristiana Iordache – Social Media Coordinator 

Echipa de producție:
Casă de producție: Almost Ready
Producător: Balint Hajagos
Regizor & DOP: Iustin Surpănelu
Coordinator Producție: Ana Maria Gheorghe
Asistent Producție: Rareș Zimbran
Producție Design: Lea Patriche
Prop Master: Adrian Bajbaiac
Props #1: Florin Plătică
Imagine/ fotografie: Ahmad Askar
Asistent Imagine/ fotografie: Cezar Aron
BTS dop: Patricia Preda
Asistent Cameraman/ Sunet: Andrei Sabie
Make Up: Cristina Mimi
Hair Stylist: Sorin Papacioc
Editor: Victor Marinache
Motion Graphics/ Sunet: Andrei Cotârță 

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale.

Compania de consultanță în comunicare strategică și analiză de date, Cheil | Centrade, servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, PROFI România, Opticris, Hochland România, First Bank, Nivea, Ursus Breweries, NN România, Carrefour România, Alpin 57 Lux, Mondelez, Raiffeisen Bank, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way. 

În 2018, Cheil | Centrade București a lansat divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Înființată în 2022, divizia de Digital Media completează mixul de servicii pe care agenția îl pune la dispoziția clienților săi, beneficiind și de avantajul propriului centru de servicii digitale și analiza datelor. Diviziile DIA şi Digital Media oferă clienților soluții digitale personalizate, folosind cele mai noi instrumente analitice din sfera digitalului. 

În 2022, Cheil | Centrade a obținut primul său trofeu de Argint la Effie Europe Awards, dar și primul Grand Prix românesc la IAB Mixx Awards Europe cu campania Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină” pentru Asociația ANAIS, Aurul, Argintul și două trofee de Bronz la Premiile Effie, Best Integrated Campaign la IAB Mixx Awards, un trofeu de Aur la Luum Awards, două trofee Crystal la MAD Awards, șapte medalii la Webstock, precum și șase premii la Video Gaming Awards, BizPR Awards și Romanian PR Award. În 2021, Cheil | Centrade a obținut cele mai multe premii (16 lucrări finaliste și 7 medalii) la Webstock Awards, a fost cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards, a obținut Marele Premiu al IAB MIXX Awards și trofeul Gold la Internetics. Totodată, a obținut 5 nominalizări și 3 trofee la Premiile Effie în categoriile tech, energie, banking și asigurări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related